Hava Durumu

Bursa’da Anadolu projeleri!

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2012 09:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2012 09:44

Medeniyetin coğrafyasında, Türkiye’nin dört yanından ve Balkanlar’dan Kafkaslar’dan bağrımıza kucak açılan insanlarıyla bir kültür mozaği kenti…
Bursa’daki hemşeri dernekleri ve federasyonlarını, yöresel mimari özellikleriyle beraber bir araya getirecek bir proje, Anadolu Arastası’nı meydana getirmiş olacak.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le Bursa için gündeme getirilen örnek uygulama, tamamlandığında bir Anadolu projesi, bir demokrasi projesi olarak, kente kazanılacak.
Hemşeri dernekleri ve federasyonları, Türkiye’nin toplum çimentosudur. Ayrışmanın değil, birleşmenin ve tek bütün olabilmenin önemli unsurlarıdır.  Bir kültür buluşması, buluşturmasıdır.
Elbette ki…
Yürütülecek faaliyetler ve etkinlikler için mali kaynak gereksinimi; imece ve geliştirilecek yöntemlerle beraber ele alındığında, güçlü yapılara varacaktır.
Erzurum Dernekleri Federasyonu, daha önce duyurduğu örnek projesini, şu haftalarda hedeflenen zamandan önce, tamamlamak üzere…
Kat karşılığı yöntemiyle gerçekleşen çok katlı projeyle Erzurum Dernekleri Federasyonu, çifte hasrete son veriyor.
Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, camiasına, çok amaçlı sosyal tesis ve düzenli, ciddi gelire kavuşturuyor.
Yıldırım’ın cazibe bölgelerinden Kaplıkaya’da hizmet verecek olan binada, Bursa’nın ünlü bir alışveriş merkezinin mağazası da bulunacak.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla bu ay içerisinde tören düzenlenmesi planlanıyor.
Proje, tek başına yöreselci tanımlanmıyor ve Türkiye’nin önemli bir büyük kentine, bir kenetlenmenin simgesi olarak yorumlanıyor. Hemşeri dernekleri ve federasyonlarına model teşkil edecek olan proje, camiaya, sosyal hizmet ivmesi sağlayacak.
Ömeroğulları, bir başka Anadolu projesi olarak, Türkiye’ye örnek Anadolu Arastası’nın başkanvekilliğini de yürütüyor.
Söz açılmışken…
Yarın…
Bursa’da, Anadolu buluşması var!
Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, yarın akşam oğlu Yusuf Alper Ömeroğulları’nı evlendiriyor.
Yıldırım Belediyesi Yunus-emre Spor Kompleksi’nde yapılacak düğüne, farklı yörelerin hemşeri dernekleri ve federasyonların başkanları da davetli…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.