Hava Durumu

Bursa’da AK Parti ve CHP’de, 1 Aralık’ta düğüm çözülüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2013 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2013 08:22

Bursa'da, iktidar ile ana muhalefetin büyükşehir belediye başkan adayları, kent için kilit gün durumuna gelen 1 Aralık'ta kesinlik kazanabilecek.
Yazdığımız gibi…
AK Parti'nin adayı, önümüzdeki hafta açıklanacak.
Birkaç gün önce, "4 Aralık" demiştik, ancak AK Parti Genel Başkanı ve Bşabakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı programı olasılığı nedeniyle 5 Aralık'a alındı.
İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Marmara buluşmasında, büyükşehir statülü Bursa ve Kocaeli'nin adayları da açıklanacak.
Başkan Recep Altepe, resmen tek aday, ancak halefliği için farklı ve önemli isimler, geçen yıldan beri gündem oluşturdu.
Başlıcası…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AK Parti İl Başkanı Serat Yalçın da, potansiyel aday olarak konuşuluyordu.
Bugün de, böyle!
Bursa'nın millekvekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün kentteki açıklamaları ise, gündeme bomba gibi düştü.
Arınç, Altepe'yle aday yapılacağını konuşmadığını söylüyor. Adaylığını erken açıklaması nedeniyle serzenişte bulunduğunu anımsatıyor.
Aday adaylarına karşı eşit mesafeli olması gerektiğini anlatırken, bu düşünce çerçevesinde, Çelik'e gönderme de vardı.
Yorumları arasında, "Beni, bir Bakanla karıştırıyorlar." diyordu. Altepe'yi başarılı bulan ve devam etmesiyle sıkıntı yaşanmayacağını sandığını söyleyen Çelik, böyle gündeme getiriliyordu.
Adaylık için kararın dışında bulunduğunu ve tarafsız durduğunu savunan Çelik, karar mekanizması içerisinde, farklı başka adayın bile gündeme gelebileceğini söylüyordu.
AK Parti'de il başkanlarından, aday yapılacakların istifası öngörülürken, Bursa'da Yalçın için "İkinci adayımız il başkanımızdı. İl başkanımız doğru olanı yapıyor." diyordu.
Böylelikle…
Süreç içerisinde, Arınç tarafından desteklendiği ve istendiği söylenen Yalçın, en üst düzeyde resmen 2. aday adayı gibi söz edilmiş oluyordu. Siyaset kurumunun yöneticiliği ve tarafsızlığı açısından, bu açıklamaya farklı tepkiler oluştu.
Arınç konuşurken, Yalçın'ın kendisi kadar, Altepe için de olumlu düşünce duyduk. Zira, "Altepe, başarılı bir belediye başkanımız, Sedat Yalçın; başarılı bir il başkanımız." diyordu.
AK Parti'nin adayı 5 Aralık'ta resmen açıklanacak, ancak düğümün daha erken bir tarihte çözülmüş olacağını düşünüyoruz.
Yüksek Seçim Kurulu'nun kararına göre, siyasi parti il başkanlarının da 1 Aralık'a kadar istifa etmiş olmaları öngörülüyor.
Bu nedenle…
Yalçın'ın aday yapılacak olması durumunda da, 1 Aralık'ta saat 17:00'ye kadar görevinden istifa etttirilmiş olması gerekiyor.
Yanı sıra…
Adaylık için kulislerde adı geçirilen Vali Münir Karaloğlu'nun da, en geç 1 Aralık'ta mevcut kamu görevinden istifa etmesi istenecektir.
Şayet…
Yalçın veya Karaloğlu'dan istifa yok ve ayrıca Çelik'in adaylık düşüncesi olmadığını da dikkate alırsak…
Artık…
Aday, Altepe'dir!
Ayrıca…
CHP için de, 1 Aralık önemli!
Ana muhalefet, Büyükşehir Belediyesi için İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin'i aday çıkarma sürecinde bulunuyor.
Şahin'in de, en geç 1 Aralık saat 17:00'ye kadar, kamusal statüdeki görevinden ayrılması ve istifasını vermesi bekleniyor.
Artık…
Yerel seçimin rüzgarı değil, fırtınası esmeye başlayacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.