Hava Durumu

Bursa’da, AK Parti’nin adayları kimler olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2013 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2013 08:06

AK Parti’nin Bursa’daki yerel seçim havası nedeniyle hem camiası, hem de kentin ve halkın gündemi hareketlendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın arasındaki soğukluk, görüntü de verebiliyor.
Siyasi iradenin, siyaset kurumu olarak kent vizyonu hazırlaması ve duyurulma organizasyonu, Yalçın’ın adaylık niyeti olarak yorumlandı.
Büyükşehir’e adaylık için Bülent Arınç’ın etken veya tam belirleyici olacağı da, mutlak şekilde bekleniyor.
Görevine devam edebilme arzusunu önceden ilan eden Altepe, son aylarda da, kendisinden emin duruş sergiliyor.
Faruk Çelik’in, milletvekilliğindeki son dönemi nedeniyle aday gösterileceği, halk arasında bile, olağan beklenti oluşturuyor.
Fısıltı trafiği…
Bütünleşik çifte senaryo var!
AK Parti’nin eski il başkanlarından ve önceki dönem milletvekillerinden Hayrettin Çakmak’ın, sürpriz adaylığı da, gündeme gelebiliyor.
Arınç’ın gündeminde bulunduğu ve önemsendiği… Bekleyiş mesajı verildiği… Yaz aylarında da, aday adaylığını açıklayabileceği…
Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki yerel seçimlerden sonra, bu kez Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu tercih edebilme olasılığı da var.
Eroğlu’nun, Twitter’daki sayfasından Uludağ ve Gölyazı’dan fotoğraflar paylaşması ve övgüde bulunması, düşünce mesajı olarak algılanabiliyor.
Eroğlu’nun adaylığında, Osmangazi için Çakmak, stratejik Nilüfer için Yalçın ve Yıldırım için de, önceki dönem milletvekillerinden Ali Kul’lu fotoğraf söylentisi bulunuyor.
Yerel seçimin nabzı, AK Parti’yle!

Büyükşehir’de 3’lü rotasyon!

Büyükşehir Belediyesi’nde, daha önce bazı daire başkanlıklarından, temelini teşkil eden şube müdürlükleri ayrılırken, yeni 3’lü rotasyon yapıldı.
Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda 1994 itibariyle şube müdürlüğü ve 2004 yılı itibariyle Daire Başkanlığı görevini yürüten Fehmi Ökten, görevden alındı.
Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Cengiz Akyol ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Habip Aslan da, rotasyona alındı.
Ökten’in yerine, Akyol atandı. Aslan, Akyol’dan alınan göreve getirildi. Ökten de, Aslan’ın yerine atanırken, Park ve Bahçeler, Kentsel Dönüşüm ve Kent Estetiği şube müdürlüklerinden sorumlu yapıldı.

Hesabı, bürokrata soruldu!

Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursaspor’a sahip çıkabilmesi için baskılar ve beklentiler oluyor, ancak…
Tesis, tahsis ve ödeme desteklerine rağmen, teftişe takılabiliyor ve şok yaşanabiliyor.
Bursaspor’un, Bakanlar Kurulu’nun kararıyla kamu yararına dernek statüsü bulunuyor. Devletin kurumu olarak, belediyelerden destek alabilirliği var ve belediyelerin mevzuatında da belirtiliyor.
2009’un teftişi yeni yapılırken, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı olan Enver Karakoç, kendisine bağlı Kiralar Şube Müdürü Mustafa Arı ve bir süre kendisine vekalet eden dönemin Hal Şube Müdürü Abdullah Çiğdem’e, Bursaspor’a desteğin parası isteniyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden, Özlüce Tesisleri’nin doğalgaz ve elektrik faturalarının ödenmesi nedeniyle 311 bin TL borç çıkartıldığı öğrenildi. Sayıştay, bürokratlardan savunma bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.