Hava Durumu

Bursa’da AK Parti’den “vekil” revizyonu!

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2015 07:51
Parlamenterlik için… Bursa’da ana muhalefetin adayları önseçimle belli olmuş, iktidarın listesi için meraklı bekleyişe geçilmişti.
Listeler teslim edilince…
Önceki genel seçimlerde yapılan kadar olmasa da, revizyon uygulamasının, devam ettirildiğini görüyorduk.
Bu yasama döneminde kenti temsil eden 11 milletvekilinden Hüseyin Şahin, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu ve Önder Matlı, yeniden aday yapıldı.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yeni dönemin yeni ağabeyi olurken, adaylık için İl Kadın Kolları’nın başkanlığını bırakan Emine Yavuz Gözgeç, ardından aday gösterildi.
Gözgeç’in sıralamadaki yeri, Baş-    bakanlık’a başdanışmanlık görevinden gelen Cemalettin Kani Torun’un da önünde, daha da büyük sürpriz oldu.
Plan ve Bütçe Komisyonu’na üyeliğiyle aktif çalışmalar yürüten Hüseyin Şahin ve kritik Anayasa Komisyonu’na üyeliğini yürüten İsmet Su da, devam yolunda bulunuyorlar.
Batı Trakya odaklı grup ve saha çalışmalarıyla anılan Hakan Çavuşoğlu ve tarımsal kent konumu açısından Önder Matlı da, yeni dönem listesine alındılar.
Bu dönemi 2. sıra adaylığıyla yürüten Mustafa Öztürk’ü, kentin belirli konuları ve sanayi odaklı aktif çalışmalarla biliyorduk, ancak yeni listede yer alamadı. 
Önceki yasama döneminde seçilen ve bu yasama döneminde devam ettirilen tek milletvekili Canan Candemir Çelik, rotasyonla memleketi Gaziantep’ten adaylığa götürüldü.
Müezzinoğlu’nun gelişiyle beraber, Balkan coğrafyası kökenli olarak Batı Trakyalılık, Çavuşoğlu’yla beraber ağırlık kazandı. Bulgaristan kökenli Gürsel Dönmez’e de, 10. sırada yer verildi.
İddialı demokratik açılım politikası yürüten AK Parti’nin Bursa gibi kozmopolit kentin  listesine, böyle durumu da, tam yansıtmadı.

Sevinenler ve hayal kırıklığı yaşayanlar…

AK Parti’nin Bursa’daki aday listesine ilk kez girerek sevinenler, aday yapılmalarına rağmen veya aday yapılmayarak hayal kırıklığı yaşayanlar oldu.
Sevinenler…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in danışmanı Yüksel Yeni, Bursa Barosu’nun eski Başkanı Zekeriya Birkan, daha önce Doğru Yol Parti ve Demokrat Parti’de il başkanlığı yapan Harun Akın ve daha önce Has Parti’ye il başkanlığı yapan Osman Mesten.
Akın ve ve Mesten’in adaylıkları için de, her birinin eski genel başkanları Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş’un etkisi, haliyle konuşuluyor.
Hayal kırıklığı yaşayanlar…
Gençlik Kolları’nın genel başkan yardımcılığından gelen Ahmet Kılıç, 14. sırada yer aldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın danışmanlığını yürüten genç Mahmut Turunç, gençlik kotası için gündeme gelse de, listeye hiç giremedi.
AK Parti’nin kurumsal iletişim ve tanıtım çalışmalarıyla bilinen Cemile Yiğit, önceki listede 13. sıradaydı, ancak yeni listede de yer almasına rağmen, 17. sıraya düştü.
Listeye giremeyerek hayal kırıklığının belki de en büyüğünü yaşayanlar ise, il eski başkanı Sedat Yalçın ve Nilüfer’e belediye başkan adayı gösterilen Dr. Mustafa Esgin oldu.
Adaylık için Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’ni bırakan Numan Şeker ve MÜSİAD Bursa Şubesi’ne başkanlığı bırakan Hasan Çepni de, liste şoku yaşadılar.

CHP’de, listeye müdahale yok!

CHP, Bursa’daki aday listesini belirlemek için önseçim yapmış olsa da, genel merkez tarafından kontenjan aday müdahalesi söylemleri bulunuyordu.
Listelere göre…
Müdahale yoktu.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı gösterilen, ancak seçilemeyen ve milletvekili adaylığı için önseçimle 13. sıradan adaylık elde eden Necati Şahin, yarışa böyle devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.