Hava Durumu

Bursa’da AK Parti bayramlaştı “çarpıcı” notlar ardında kaldı!

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2013 10:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2013 10:23

Siyasi partilerin bayramlardaki kutlama programları, hem siyaseten hem kentsel hem de ülkesel açıdan önem taşır.
Dün, yine öyle oldu.
Bursa açısından…
Çifte iktidar konumundaki AK Parti’nin yerel bayramlaşması, Merinos Parkı’nda; Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin terasında yapıldı.
Bir yaz günü ve hem de, bayramın ilk günündeki program, yine de yoğun katılımla olurken, çarpıcı notlar edindik.
Sahneye düzenlenen uzun masada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve diğer milletvekilleri, İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir ile Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Ahmet Kılıç vardı.
Genel oturma düzeninde, protokole ayrılan ön sıra, eski milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe teşkilat başkanlarına ayrılmıştı.
Sıcak yaz günündeki buluşmada, çaydan meşrubata, tuzlu ve şekerli kurabiyelere kadar, ikram da yürütüldü. Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı’nca, yöresel tatlısı dağıtıldı.
Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, ses kaydıyla kutlaması da paylaşılırken, Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda da bulunuldu.
İlk konuşmayı yapan Yalçın, AK Parti’nin uzun soluklu iktidarına değiniyor ve gerekçesine yönelik olarak da, milletin, istikrar kıymeti bildiğini ve buna göre davrandığını vurguluyordu.
Altepe ve yönetimine mesafeli olması ve ince uyarı mesajları vermesiyle dikkatleri çeken Yalçın, dün yine böyle izlenim oluşturdu.
Ortak akıl, ülkelerdeki gelişmelerin bilinebilmesi ve önemsenebilmesi, kentlerin yarışı, halkla beraber olabilme ve yol haritasını bulunabilmesi, önemle ifade edildi.
Yerel seçim sürecini vurgularken, önemle vurguladığı husus ve öngörülerini de, belediye başkanlığı açısından, ev ödevi olarak tanımladı.
Daha sonra söz alan Altepe ise, aksine, Bursa’da, Türkiye’ye de örnek çalışmaların yapıldığını dile getirdi.
Bursa’nın hizmetlerle dönüşüm yaşadığını belirtirken, asırlık bir süreden önce düşünülen tramvay ve asırlık süreden sonra yeni belediye sarayı yapıldığını anlattı. Deniz ve hava yollarıyla beraber, ulaşım hizmetlerini de anımsatarak, “Havada, karada ve denizde varız.” diyordu.
Arınç’ın konuşmasındaki en önemli ayrıntı ise, hizmeti ve geleceği yorumlarken, Bursa’nın yerel boyutuna, son durumuna ve yerel yönetimine değinmemesi oluyordu.
Bursa’da büyükşehir ve iki büyük ilçe belediyesini de elinde bulunduran AK Parti adına, belediye başkanlarıyla gelinen nokta ve şahsi değerlendirmeler, böylesine buluşmada yoktu.
Belediye başkanlarına mesafeli duruş gibi dursa da, adaylığın iç rekabeti açısından da, tarafsızlık yaklaşımı olarak yorumlanabilir.
Kafalarda, soru işaretleri bulunuyor!

Arınç, konuşmasının geneli itibariyle ülkenin durumunu ve siyaset gündemini ele alırken, CHP’nin liderini de, adeta bombaladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştirileriyle dikkati çekiyor, Türkiye’de ordu ve yargıyla iktidar olabilme döneminin kapandığı görüşünde bulunuyordu.
Yerel seçim sürecini de değerlendirirken, AK Parti camiasına ödev, mesaj ve uyarılarını da dile getirdi.
Belediye başkanlıkları için aday adayları çıkabileceğini ifade ediyordu, ancak sözün özüyle de şöyle diyordu:
Birbirinizin ayağına basmayın!
Birbirinizle karşılıklı söz söylemeyin!
Birbirinizin hakkında, söz üretmeyin ve dışarıda konuşmayın!
Bayramlaşmanın birlik ve beraberliğinden ve ayrıca ortak davadan söz edilse de… Bursa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, fotoğrafta olmalıydı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.