Hava Durumu

Bursa’da adaylar, ‘yerli’ ve ‘milli’ mi?

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2015 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2015 07:17
“550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum.”
Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halka söylenen bu sözler, AK Parti’nin camiasında da tartışmalara neden oldu.
 ‘Milli’ ve ‘yerli’ vurgusu, AK Parti’de adayların özellikleri ve seçmenler tarafından destek alabilmeleri açısından, Bursa’nın listesini gündeme getirdi.
‘İthal’ aday tercihiyle…
Bursa’nın dışından fazlaca isimlerin, başlıca ve garanti sıralara konulmuş olmaları, “Bursa’nın muhtemel milletvekilleri arasında, kaç tam Bursalı var?”sorusunu sorduruyor.
Elbette ki…
Erdoğan’ın sözleri, siyasi yorumlanıyor.
Aslında…
HDP’yi hedeflediği yorumlanıyor.
Nitekim…
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tarafından yapılan açıklamada, “Kürt bir vekil olarak yerli ve milli sayılıyor muyuz? Ya da olabiliyor muyuz?” diye soruluyor.
Bu durum gelişirken…
Erdoğan’ın sözleri, eski genel başkanı olduğu AK Parti’nin Bursa’daki adayları için bu siyasi partinin camiası ve kentliler tarafından, tartışılıyor.
Bursa’daki listenin üstlerinin ‘ithal’ olmalarına karşılık, seçilebilme ihtimali yüksek veya potada gözüken diğer adayların ‘yerli olarak önemsenmediği’ yorumu yapılıyor.
Zira…
Yörük kökenli Cennet Cankılıç’ın 14. sıraya konulması, doğma, büyüme ve bugünüyle dağlı ve Bursa’da yaşayan Mustafa Avşar’ın listeye alınmadığı malum…

***

GÜMÜLCİNE'DE  ‘TÜRK’ VEKİL REKORU

Batı Trakyalı aileden gelen ve Bursa’da yaşamını sürdüren eczacı ve AK Partili tanınmış siyasetçi Ali Ömeroğlu, Yunanistan’daki seçimleri kente taşıdı.
Ömeroğlu, Gümülcine’deki flaş sonuçla bölgenin 3 milletvekilinin de Türkler’den seçildiğini duyurdu ve “Azınlık’ tarihinde bir ilk” dedi..

***

BURSA'DAN ANKARA'YA OTOBÜSLERLE...

AK Parti’nin Ankara’da dün yapılan aday tanıtım programı nedeniyle 81 ilden başkente özel otobüs seferleri düzenlendi.
Gece yarısı itibariyle…
Bursa’da da seferberlik vardı. İlçe teşkilatları, belirli merkezlerden otobüsler kaldırdı.
Uzatmalı bayram tatiline başlanan günlere denk gelen programda, başka kentler kadar olunmasa bile, Bursa’dan gidenler de, coşkuluydu.

***

FARUK ÇELİK'E ALKIŞLAR, DÜNE DAMGASINI VURDU

Şanlıurfa’dan milletvekilliği devam ettirilmek istenen Faruk Çelik, Ankara’daki tanıtımda, en çok alkışlananlar arasındaydı.


Hatta, ‘alkış rekoru’ denildiği de oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.