Hava Durumu

Bursa’da 4+4+4’e “yumuşak” geçiş!

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2012 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2012 08:13
Temel eğitimde 4+4+4’e geçişte, Bursa dönüşüm sancısı yaşayacak mı? İstanbul’da yılların konumuna sahip okullardan İmam- Hatip’e kaydırma yapılması, tepkilere, eylemlere neden oluyor.
Bursa’da da, söylentiler dolaşıyor. Örneğin, tüm Türkiye tarafından tanınan sima adına Bursa’da yaptırılan ilköğretim okulunun dönüşeceği gerekçesiyle rahatsızlık yaşandığı, bize de ulaştı.
İstanbul başta olmak üzere, diğer kentlerdeki dönüşüm sancısı ve yereldeki söylentileri dikkate alarak, Bursa’nın kendi durumuna odaklandık.
3 büyük ilçede mevcut okullardan İmam- Hatip Lisesi’ne dönüşüm olmayacak. Bu 3 ilçedeki ihtiyacın, yeni eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilecek okullarla karşılanacak.
Yereldeki düzenlemede, öğrencilerin, velilerin ve çevre koşullarının dikkate alındığı belirtiliyor. Çalışmalarını yürüten İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bildirimi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay aldı.
Mevcut okullara dokunulmamasıyla 4+4+4’e yumuşak geçiş sağlandığı vurgulanıyor. İl Milli Müdürlüğü, diğer kentlerin aksine, velilerden “Okuluma dokunma” itirazı beklemiyor.
Osmangazi ilçesinde Dikkaldırım ile Yıldırım ilçesinde Çınarönü ve Nilüfer ilçesinde Özlüce mahallerinde açılacak 1’er yeni okul tesisi, imam- hatip lisesi olacak.
İmam-Hatip eğitiminin ortaokul uygulaması için de, Yıldırım ilçesinde Yiğitler ve Şehit Ercüment Türkmen ilköğretim okullarının atıl boş dersliklerinin değerlendirilmesine karar verildi.
En büyük 3 ilçenin dışındaki diğer ilçelerde, mevcut imam- hatip liselerinin kullanılacağını öğrendik. Tartışmalı süreçle yasalaşan yeni sistemin, Bursa’nın genelinde sorunsuz başlatılmak istendiğinden söz ediliyor.


Şehir plancıları şaşırmadı!
Samsun’daki sel baskınından, Toplu Konut İdaresi’ne ait kentsel dönüşüm konutlarının zarar görmesi, Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi tarafından çarpıcı bir şekilde değerlendirildi.
Can kaybına da neden olan olayın, geçmişte 2 dere arasındaki yerde yaşandığı belirtiliyor ve “Tümüyle dere dolgusu bir zemin niteliği taşıyan ve aslen yapılaşma dışı tutulması gereken ve dere yatağının değiştirilmesi sonucu oluşturulmuş olan, eski dere yatağı niteliğine sahip bir alandır.” deniliyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Canik Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi’nin yanı sıra, devletin bir başka kurumu daha tespite taşınıyor ve “DSİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan proje ve yapılan taşkın önlemeye yönelik tesislerin yeterli olmadığı yaşanan selde ortaya çıkmıştır.” görüşüne yer veriliyor.
Aynı tespit ve uyarı, Bursa’daki bazı yeni planlama ve proje uygulamaları için Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’nce gündeme getirilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.