Hava Durumu

Bursa CHP camiası,CHP’siz hükümete karşı!

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2015 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2015 07:18
Hükümet belirsizliği sürerken…CHP Bursa, durumu konuştu.
Crowne Plaza Bursa’da yapılan toplantıda, olasılık ve formüller ele alınırken, yönetimsel ve örgütsel düşünceler de ortaya konuldu.
CHP’nin il ve ilçelerde kurumsal yöneticileri olanlar ile milletvekillerinin katıldıkları toplantı, genel merkeze görüş bildirme açısından, olumlu karşılandı.
AK Parti’nin, istediğini yapmaya devam edebileceği ve hedeflerini de gözetebileceği bir formül veya formüllere karşı çıkılıyor.
Muhalefetteki siyasi partiler olarak…
AK Parti’nin bazı uygulama ve hedeflerine karşı farklı düşünce ve itirazlar taşındığı dikkate alınarak, AK Parti’yi zayıf tutan veya dışarıda bırakan formül veya formüller önemseniyor.
Hükümet kuramayan AK Parti’nin ardındaki güçlü 2. siyasi parti olarak, CHP’nin doğrudan başında yer alacağı koliasyon ve azınlık hükümeti benimseniyor.
MHP ve HDP’ye temkinli bakılırken, geçmiş ve söylemleri unutulmuyor. MHP’nin AK Parti’yle aynı dünya görüşü ve HDP’nin Abdullah Öcalan’ı gözetmesi, kritik konular oluyor.
Arzu edilen ve genel görüş…
CHP’nin başbakanlığında bir koalisyon veya yine başbakanlığın üstleneceği dışarıdan destekli azınlık hükümeti olmak.

Milletvekilleri, ilk kez aynı fotoğrafta

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Bursa’nın yeni dönem milletvekillerini bir araya getirmek üzere, bugün buluşma gerçekleştiriyor.
AK Parti’li 9, CHP’li 5, MHP’li 3 ve HDP’li 1 milletvekiline iletilen davet, milletvekillerini de ilk kez aynı fotoğrafta bir araya getirmiş olacak.
Hukuk ve yargıyla ilgili düşünce ve öneriler paylaşılacak. Buluşmanın söylemleri arasında, hükümet belirsizliği ve çözüm mesajları bekleniyor.

Başkan Edebali ve CHP’nin nezaketi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin, muhalefetin düşünce, öneri ve uyarılarına önem vermesi,  olumlu tepkiler alıyor.
Koalisyon hükümeti senaryolarının konuşulduğu ve tüm siyasi partilerin ılımlı olmaya çalıştıkları bir süreçteyiz.
Edebali’nin oğlu Mehmet Uğur’un önceki akşam düzenlenen sünnet cemiyetinde, CHP İl Başkanı Zafer Yıldız ve CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan da vardı.
Siyasetin gündemiyle ilgisi yoktu, Edebali’nin muhalefetle sağduyulu iletişim ve paylaşımlarını dikkate alırsak, protokol ötesi anlayışla oluşan durumdu.
Yıldız ve Aklan’ı da takdir etmek gerekiyor. 
Önde gelen AK Partililerle aynı masayı paylaştıkları ve konuştukları da oldu. Gelmeme yapılmayarak, siyasi davranılmadı ve belediye başkanının davetine da icabet edildi.

Örnek, ulvi hizmet

Sosyal sorumluluk projeleriyle…
Türkiye’de de özel yeri bulunan Bursagaz, 5 yıldır yürütülen Köy Okulu Yenileme Projesi kapsamında,    
bir başka hizmeti daha gerçekleştirdi. 
Büyükor- han’a bağlı Yenice Köyü İlkokulu da yenilenirken, ilçenin belediyesi de çevre düzenlemesini gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.