Hava Durumu

"Bursa Büyükşehir" de, il sınırı olmayacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2012 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2012 08:28
Belediyelerdeki Büyükşehir statüsünü yeniden ele alan çalışma, aylardır konuşuluyor. Henüz, ortada bütüncül bir taslak veya tasarı da yok.
Zaman geçtikçe…
Farklı uygulama esasları konuşuluyor.
Bursa için geçen yıldan beri bilinen ve konuşulan ise, Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul ve Kocaeli gibi il sınırlarına sahip olacağı…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen yılın sonuna kadar, yasal düzenlemenin yapılmış olacağını söyledi, gerçekleşmedi.
İcraatta, bazı düşünce ve adımlarıyla muhalif siyasi partili gibi durumlara düşen Altepe, bir başka örneği de, il sınırına dönüşümde mi yaşıyor?
Yanıt, “Evet” olabilir!
AK Parti Bursa İl Yerel Yönetimler Şurası'nda konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, özellikle yerel seçim sürecine değinmişti.
Büyükşehir yasasına ilişkin yeni düzenleme sürecinden söz etti. Bazı kentlerin, Büyükşehir statüsüne geçeceklerini de ifade etti.
Anlatırken…
Bursa'yı ilgilendirecek bir durumun olmadığını vurguladı.
Aylardır…
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin il sınırına dönüştürülmesinin, yasaya iliştirilecek bir maddeye dayanacağı, gündeme gelse de…
Kentin en yüksek konumlu ve hükümetin 2. numarası olan milletvekilinden, Bursa'ya bir müjde açıklaması da yoktu ve hayal kırıklığı yaşanmıştı.
Ayrıca…
Bir rivayet var!
Bursa'dan Ankara'ya giden önemli bir çevrenin heyeti, bir görüşmede, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den yakınır. Bir uygulamasına tepki vardır.
Büyükşehir Belediyesi'nin il sınırına dönüşüm olasılığı da görüşmeye taşınır. İktidara mensup milletvekili zeminindeki görüşmede, böyle bir durumun, henüz yasama gündeminde olmadığı görüşüyle karşılaşılır.
Hükümetle köprü açısından…
Bursa'ya, ilginç bir başka yansıma var!
Kentin çifte iktidar konumuna rağmen, Yunuseli Havalimanı'nın açılabilme hedefinde hayal kırıklığı yaşayan Altepe, bir başka tuhaflık görüntüsünde kalıyor.
Yine de…
AK Parti hükümetinin gündeminde, şöyle bir yasama düşüncesi var; “Büyükşehir statüsündeki tüm belediyelerinin, il sınırına sahip olması”... Yasamaya dönüşür ve ancak yerel seçimlere ötelenir ise, Bursa'yla ilgili tartışmalar da, ancak o zaman noktalanmış olacak.



Trafolar kimin?

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), bu sütunlarda kaleme aldığımız bir sorun ve beklentinin aksine, bir mahalledeki lambayı direkten bu kez söktü.
Yeşil alanların aydınlatmasının, belediyelere ait olduğu gerekçesiyle… Söktükleri direk, sokağın direği ve oluşan yeşil alan da, dolguyla elde edilen alan…  Belediye kurumunu hasım gibi görmek, bir apartmanı ve yeşil alanı, can ve mal güvenliği tehdidi ortamında bırakmak…
Trafoların yerleri kimin, belediyenin!




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.