Hava Durumu

"Bursa Airlines" uçuracak!

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2012 09:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2012 09:44
Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın haklı beklentileri ve hedeflerine kavuşabilmesi doğrultusunda, tarihi imzaların eşiğini oluşturdu.
Havayoluyla yolcu taşımacılığının, ayrıca temelde yerel işleyişle de yürütülmesi ve geliştirilmesi için Bursa'ya kendi şirketi kuruluyor.
Vali Şahabettin Harput ve Büşükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birkaç gün önce Suudi Arabistan'a gittiler. Çeşitli görüşmeler yapıldı.
Yeni görüşmeler çerçevesinde de, Arap sermayesinin desteği ve katılımıyla Bursa Hava Yolları'nın kurulabilmesi için artık sona gelindi. 
Bursa, Türkiye açısından de çok yönlü önem taşıyan "Arap Baharı" buluşmasına ev sahipliği yapacak. Arifesinde ise, yurt dışından kente, bir ulaşım müjdesi alıyorduk.
Harput ve Altepe, hem yönetimsel hem iş dünyası açısından temaslarda bulunurken, Saudi Airlines nezdinde görüşmeler yapacağını da duymuştuk.
Henüz dönmeden, dün Altepe'yle konuştuk.
Öncelikle şu gerçeği vurguluyor:
"Ekonomik işbirliği ve turizm açısından, Araplar Bursa'ya ilgili… Farklı düşünce içerisindeler. Hava yoluyla ulaşımın sorun olması, düşündürüyordu ve bizler için de sıkıntı yaratıyor. Bursa'nın kendi işini görebilmesi gereği de oluyor ve hava yoluyla ulaşımda, kendi şirketine sahip olması gerektiğini de düşünüyoruz."
Ardından…
Suudi Arabistan'daki yeni temaslarda, karşılıklı ortak düşüncelerin varlığından söz ederek, "Yaklaşık 1 yıl öncesinden beri çalışıyoruz. Bursa Airlines'ın, Bursa Hava Yolları'nın beraber kurulabilmesini ele alıyorduk. Yeni görüşmelerde, fiili duruma yaklaşıldı." dedi
Süreç itibariyle…
"Bursa merkezli, Bursa'nın havayolu taşımacılığı şirketi olacaktır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, kent dinamiklerimizin yeni işleyişte de, yer alabilmelerini öngörüyoruz." diyor.
Ayrıca…
"Büyükşehir Belediyesi de, işin içerisinde olacaktır." diyen Altepe, böylece havayolu taşımacılığına kurumsal olarak girmiş olacaklarını da duyuruyor.
Arap coğrafyası, turizm ve alt başlıkları itibariyle sonuca en yakın hedef kitle durumunda bulunuyor… Bursa'ya, yıllardır çok özel bir ilgi ve talep var. Ulaşım kolaylığı, Bursa'ya güç katacak ve süreci hızlandıracak.
Altepe, yürütülen çalışmalarda, isim haklarının da alındığını söylüyor. Dönüşte, kamuoyuna açıklama yapılacağını da vurguluyor.
Zamanla yarış da var!
Bursa'da, birkaç aydır havalimanı tartışmaları yaşanıyor. Altepe'ye de, "Uçuşlar için adres, Yenişehir Havalimanı mı, açılmak istenen Yunuseli Havalimanı mı?" diye sorduk. Yanıtı da, hazırdaki "Yenişehir Havalimanı." oluyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.