Hava Durumu

Bu dosyaya “son” söz, bugün mecliste!

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2015 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 07:07
Büyükşehir ile Nilüfer belediyeleri arasındaki ihtilaf, gelişen farklı yeni meselelerle gündemdeki yerini güçlendiriyor.
CHP yönetimindeki ilçe belediyesi, kurum ve ilçeyi bağlayan karar ve uygulamaları nedeniyle AK Parti yönetimindeki üst yerel yönetime tepkili oluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle bazı ilçelere ve farklı kentlere araç yardımı ve projeler yapması ve projeler yapılması üzerine atılan adım, terst tepti.
Nilüfer Belediyesi’nin özellikle çocuk ve gençleri, kendilerine yönelik faaliyetlere taşımak için 2 otobüs isteği, üst yerel yönetim meclisinin komisyonunda reddedildi.
Önergesiyle isteği gündeme getiren CHP ve ilçe belediyesinin tepki ve şaşkınlığına karşılık, “Kararda, siyasi düşünce, art niyet yok” deniliyor.
Çarpıcı olarak…
Çifte bilgi paylaşılıyor.
İlki…
“Mudanya Belediyesi’ne araç alınması, daha önce komisyon ve meclis tarafından karar altına alınmıştı.”
Yanı sıra…
Nilüfer Belediyesi’nin, nüfusuna göre elde ettiği gelirle Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerinden güçlü olduğu da ortaya atılıyor.
Rakamların diliyle “Gelirinin kişi başına düşen payı Nilüfer’de 804 TL iken, örneğin Yıldırım’da 349 TL ve Büyükşehir’de 442 TL” bilgisi veriliyor.

SAĞDUYULU KARAR BEKLENTİSİ

Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan CHP’li Akın Poroy, Nilüfer Belediyesi’nin iki otobüs alınmasının veto edilmesini eleştirdi. 
Öncelikle Büyükşehir’in meclisinden, CHP yönetimindeki Mudanya Belediyesi’ne araç alım kararına değinerek, “Verilecek 2 otobüs ve 2 çöp kamyonu, ortada yok” diyor.
Sözü Nilüfer’e getirirken,  komisyondaki görüşmelerde, ortaya koyduğu tutumu anlatıyor.
“Nilüfer ve belediyesine yönelik haksız, adaletsiz kararları ve uygulamaları vurguladık. Atatürk Kent Ormanı’nı bile, ilçe belediyesinden aldılar.”
Otobüs vetosu için “Komisyonda AK Partili üyelerin çıkarttıkları kararın altında, başka nedenlerin aranabilmesi gündeme geliyor” ifadesini kullanıyor.
Bugün…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısında, komisyon kararına bir düzeltmeyle sağduyulu kabul kararı çıkartılması beklentisi bulunuyor.

ŞAHİN, ÖNSEÇİMDE İDDİALI!

CHP’nin de ötesinde…
Bursa’nın siyasetinde, Necati Şahin’in önseçim sandığından milletvekili adayı çıkıp çıkmayacağı, merak ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığı nedeniyle 17 ilçenin tümünü dolaşan ve bilen Şahin, tüm ilçe örgütlerinde, böyle bir deneyimle çalışıyor..
İlçe örgütlerine ziyaretler ve üyelerle beraberlikler… Gidilen ilçelerin halkıyla sohbet turları ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler…
Kamuoyunda yakından tanınan Şahin, CHP’nin ilçe örgütleri ve üyeleriyle olan gönül bağını güçlendirme ve tercihlerini alabilme arzusunu taşıyor.
Önseçim tercih pusulasının 66. sırasında yer alan Şahin, “Bu işi, 66’ya bağlayalım” diyerek, destek beklentisini vurguluyor.
Bulunduğu ortamlarda parmaklarıyla CHP’nin 6 okunu sembolize etmeye başlayan Şahin, CHP adına çarpıcı bir uygulamayı da başlatmış oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.