Hava Durumu

Bu ‘bayrak’ Bursa’ya yakışacak!

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2016 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 07:35
FETÖ/PDY gündemiyle…
30 Ağustos’un resmi törenlerine, farklı gerekçelerle kısıtlamalar getirilirken, Bursa’da Büyük Zafer’in önemini ortaya koyacak sivil organizasyon yapılacak.
Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği’nin bugün düzenleyeceği program, devlet töreni gibi içerik taşıyor.
Orhaneli Yolu’ndaki derneğin merkezinde saat 18:00’de başlayacak. Tarihçi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, 30 Ağustos’un önemi ve milli mücadeleyi anlatacak.
Derneğin bahçesi, tören için kullanılacak ve konukların kabul edileceği buluşmada, din görevlisi olarak, İlahiyatçı Nurettin Başyiğit’in konuşması da olacak.
Kentin en büyükleri arasında ve silueti içerisinde yerini almak üzere, yeni dikilen 18 metre yüksekliğindeki göndere, 54 metrekarelik Türk bayrağı çekilecek.
Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun görev yapacağı törende, özel platformun kurulması ve ses düzeni de, Nilüfer Belediyesi’nce sağlanıyor.
Bando ve yanı sıra Tarihi Bursa Mehteri, davetlilere vereceği konserleriyle de tarihteki milli mücadeleleri ve heyecanını yaşatacak.
Destek verenlere, teşekkür edilecek.
Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği Başkanı Orhan Efe, milli heyecanıyla duygularını ifade ederken, Bursa halkına davette bulunuyor.
Efe, “30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihe yazıldığı destandır. Böyle bir günü de, canlılık ve coşkuyla kutlamayı hedefledik.” diyor.

Engellilere ‘Bursaspor’ jesti


Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun Nilüfer Belediyesi’ne ait locasında, Başkan Mustafa Bozbey’in özel konukları vardı.
Bursaspor’un maçını, Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin fertleri ve refakatçileri de izlediler.
Bozbey, ailesi ve konuklarıyla duygulu bir beraberliği tesis ederken, “Her maçta, farklı grupları misafir edeceğiz.” diyor.

BUSİAD’ın ‘30 Ağustos’ mesajı


BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, 30 Ağustos’un yıldönümü nedeniyle yayınladığ yazılı mesajında, darbe girişiminin önlenmesini de gündeme getirdi.
Türk Milleti’nin, yanı sıra 15 Temmuz’daki duruş ve dirayetiyle demokrasiye olan inancını perçinlediğine yer verdi.

Valilik’ten ‘resepsiyon’ iptali CHP’den ‘Zafer’ yürüyüşü


Bursa Valiliği, Sheraton Hotel’de bugün yapılacağını duyurduğu ’30 Ağustos’ resepsiyonunu, iptal ettiğini açıkladı.
CHP Bursa İl Başkanlığı, çelenk sunma ve şehitlik ziyaretinin yanı sıra, Mudanya Güzelyalı’da saat 19:00 itibariyle Mütareke Meydanı’na kadar ‘Zafer Yürüyüşü’ düzenleyecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.