Hava Durumu

Bozbey: Peşini bırakmayacağız!

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2014 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 08:24
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’-ndan tahsisle Nilüfer Belediyesi’nin mesire alanı olarak hizmet veren Atatürk Kent Ormanı, Büyükşehir Belediyesi’ne ait oldu.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dün karara bağlanan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yeni tahsis devri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i küplere bindirdi.
Sözün özüyle…
“Peşini bırakmayacağız!”
Bir süre önce…
Ankara’nın tahsis değişikliği için ilk adımı atmasıyla beraber, Bozbey de itirazda bulunmuştu. 
Emek verildiğini, proje uygulandığını, para harcandığını ve böylece Nilüfer’e mesire alanı kazanılmasını sağladıklarını söylüyordu.
Özellikle…
CHP yönetimindeki Nilüfer’de, siyasi davranıldığını düşünüyordu.
Dün…
Karar çıktı.
Atatürk Kent Ormanı, el değiştirdi!
Daha iyi hizmet vurgulanıyor.
Meclis oturumu, saat 15:00’te başladı.
Karar çıkınca…
Bozbey’in tepkisi, mecliste kalmadı.
Çok iyi kullandığı sosyal medyadan, Büyükşehir Belediyesi’ni sert ifadelerle eleştiren düşüncelerini hem Facebook hem de Twitter üzerinden kamuoyuna duyurdu.
Mesire amaçlı ormanlık alanı 10 yıl önce 6 milyon lira bedelle tahsis aldıklarını ve sonrasında ilave yatırımların yapıldığını, öncelikle belirtiyor.
Hizmete övgüyü vurguluyor.
Ardından…
Büyükşehir Belediyesi’ni suçluyor.
“Resmen el koydu!”
Meclis konuşmasından alıntılar yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, farklı ve yeni mesire alanları ve tesisleri yapması gerekirken, hazıra konduğunu ve ilçe belediyesinin yaptıklarının üzerine oturduğunu söylüyor.
Tahsis ve dolayısıyla el değişikliğinden, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi doğrudan sorumlu tutan Bozbey,  “Orman Bölge Müdürlüğü’nden öğrendim ki, Büyükşehir talep etmiş.” diyor.
Son sözü…
“Ancak Nilüferliler’in vergileri ile yapılan bu alanı, Nilüferliler bırakmayacaktır.” 
Kendisi de açıkladı.
“Peşini bırakmayacağız!”

“ÇOK ŞÜKÜR!..”

Büyükşehir Belediyesi’nin, çöken İNTAM bloklarına ait yer için dönüşüm projesini tamamladığını ve ihale aşamasına gelindiğini duyurmuştuk.
Çekirge Mahallesi’ne muhtarlığı döneminde, yerin değerlendirilmesi ve dönüşümü için girişimlerde bulunan ve mücadele veren Mehmet Taşkeser,  durumdan memnun oldu.
Bize iletide bulunan Taşkeser, “Köşenizden, yıkılan İntam bloklarının yeniden yapılacağı müjdesini verdiniz. Uzun uğraşlar sonucu bugüne gelindiği için çok şükür diyorum.” diyor.
Taşkeser, “Yıkıldığı günü hiç unutmuyorum.” derken, Allah’tan can kaybı olmadığını ve böyle bir olay yaşanmamasını diliyor.
Sözlerinin devamında, çevredeki gayrimenkul sahiplerinin yaşadıkları korku, yer değişiklikleri ve değer kayıplarına dikkati çekerken, “Çok şükür bu kötü günler geride kaldı.Artık Çekirge Caddesi eski günlerine kavuşacaktır.Umarım bu inşaatlar bir an önce başlanır ve biter.” düşüncesini paylaşıyor.
Altepe’ye teşekkürederken, “Kendisinin bana sözü vardı.’Merak etme muhtar,İntam bloklarını eski haline getireceğim,hatta inşaatın temelini beraber atarız.’demişti. Sayın Altepe’nin sözünü tutacağına inancım tamdır.” şeklinde konuşuyor.

BİT ÇALIŞANLARINA DA “TORBA” GÜVENCESİ!

Kentlere hizmetin ana kurumu belediyeler, ancak…
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi, mühendis, mimar ve tekniker gibi başlıca ihtisaslardaki personel ihtiyacını, BİNTED aracılığıyla karşılıyor.
Torba yasayla…
Taşeron şirket üzerinden çalıştırılan personele getirilen güvence, büyükşehir belediyelerindeki onbinlerce çalışanı da kapsıyor.
Hizmeti alımı, en az 3 yıla çıkınca…
Çalışma istikrarı gündeme getiriyor.
Belediyeler, taşeron yöntemle personel veren şirketlerdeki çalışanları da, “kendi çalışanı gibi” görecek. Tazminatları yükleneci taraf olacak.
Taşeron personel, 11 Eylül 2014 tarihi itibariyle 120 gün içerisinde birim veya bağlı kuruluşları arasında, iş veya iş-yeri değişikliğine tabi tutulabilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.