Hava Durumu

Bozbey, milletvekili adayı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2014 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 07:45
Genel seçim sürecindeyiz.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in milletvekili adayı olacağı ve yapılacağına ilişkin söylemler de, gündemde yer buluyor.
Gerekçe olarak…
Farklı iddialar dolaşıyor.
Bozbey’in boşaltacağı Başkanlık koltuğunun, AK Parti’ye yarayacağı ve yerel seçimleri kazanabilmek için de meydanın kendisine kalacağı düşüncesi de, söz konusu edilebiliyor.
Yanı sıra…
CHP içerisinde de, adaylığını destekleyenler olacaktır.
Nilüfer Belediye Meclisi’nin bu ayki oturumunda, Bozbey’in görev süresinin açıkça gündeme geldiğini, tartışma konusu olduğunu ve konuşulduğunu öğrendik.
Son toplantı…
Gerilimli oldu.
Muhalefet eleştirdi.
Yine…
Başkan-AK Parti düellosu!
AK Parti, Bozbey’in bulunmadığı oturumlarda yönetimin başkanvekili tarafından yürütülmesine hoşnutluğunu belirtirken, Başkan’ın görev süresinin de konusu açıldı.
Muhalefet grubunun sözcülüğünü yürüten İsmail Hakkı Kavurmacı,  20 milyon TL ödenek ayrılan Anadolu Arastası’na odaklandı.
Bozbey’in, projeyi 2019’a kadar bitireceklerini belirtmesi üzerine, “Başkanım bitirileceğine dair söz versin, tutanaklara geçsin. Arasta bitsin. Başkanım  bitirmezse bir dönem sonra açılışını biz yapacağız.” diye konuştu.
AK Parti’nin Nilüfer’deki ilçe başkanlığını da yürüten Celil Çolak’ın da söz düellosuna katıldığı oturumda, Bozbey’den çok çarpıcı yanıtlar geldi.
Görevi süresi için…
Tarih verdi!
“Daha 15 sene buradayız. Kayıtlara geçsin ben 15 sene  daha buradayım.”
Hemşeri derneklerini, yöresel mimari uygulamalara dayalı kültürel ve sosyal tesisleriyle bir araya getirecek olan Anadolu Arastası’nı bu dönem bitireceklerini vurguladı.
2029’u gösterdi!
Bu dönem içerisinde, Anadolu Arastası’nı beraber açacaklarını vurgularken, “Hep beraber açılışını yapacağız hiç merak etmeyin… Daha 2029’a çok var.” diyordu.
Yılmayan AK Parti, tebessümle karşıladı.

UNESCO kentine yakışmıyor!

Artık…
UNESCO kentiyiz.
Bursa’nın varlığını gösteren, konumunu güçlendirecek, kenti dünyaya olabildiğince fark ettirecek ve dünya turizmine açacak bir dönüm noktasıyla Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeyiz.
Hayatın içerisindeki değerler!
Bursa’nın değerini ve önemini artıran UNESCO benliği, özellikle tarihi, geleneksel alışverişin merkezi olan Hanlar Bölgesi çevresinde hissedilecektir.
Tarihi han ve çarşıların bölgesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin birkaç adım ötesindeki Çiçekçiler Sokağı, yıllardır kaderiyle baş başa…
Büyükşehir Belediyesi’nce 1998 yılında kurulan Çiçekçiler Sokağı’nın stantları, en başta görüntüsü nedeniyle hanlar ve çarşılar gibi, el atılmayı gerektiriyor.
Yağışlı günler, perişanlığın ve mağduriyetin büyümesine neden oluyor. Bu durumdan, esnaf camiası kadar, halk olumsuz etkileniyor.
Bursa Çiçekçiler Odası, güzel düşünce ve beklentiler taşıyor, ancak Büyükşehir Belediyesi’nin durumu gelerek görmesini, esnafla konuşmasını ve dinlemesini arzu ediyorlar.
Yerel yönetim kurumunun, Bursa’yla ilgili yönetimsel hassasiyeti ve büyük hedefleri doğrultusunda, bu konuyu da çalışma kapsamına alabilmesini bekliyoruz.

CHP’li Şahin’den Altepe’ye öneri!

Dünyanın sayılı firmaları olan; güç ve otomasyon teknolojileri üreticisi ABB ile taşıt üreticisi Volvo’nun üretttiği ve yankı bulan otobüsü, Bursa’nın toplu ulaşımı için de gündeme getirildi.
CHP’li Necati Şahin, Büyükşehir Belediyesi’ne başkan seçilemedi, ancak kent ve kentliler için düşünceler, gözlem ve önerilerini konuşmaya önem ve özen gösteriyor.
Yeni önerisi…
Temaslı elektrik düzeneği olmadan çalışan ve geldiği duraklarda temassız yöntemle kendisini 15 saniyede hızlı şarj edebilen elektrikli otobüs…
Açıklarken…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sesleniyor.
Şahin, hem çevre hem de bütçe dostu olan yeni otobüs teknolojisinin, Bursa gibi büyük kente, büyük fayda getireceğini söylüyor.
Dizel akaryakıtla çalışan otobüslere göre, % 50’nin üzerinde gider tasarrufu sağlayan otobüs, Avrupa’nın bazı kentlerinde görülüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.