Hava Durumu

Bozbey’in rotası!

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2012 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2012 08:58
Yerel seçimler yaklaşınca…
Kulis, tahmin ve yorum trafiği de oluşmaya başladı. Başlıca siyasi partilerde, 2 yıl sonrası düşünülürken, işbaşındaki tüm belediye başkanlarının bugünü ve geleceği de ele alınıyor.
Bursa'da Nilüfer ilçesinin yeri, çok özel durum olmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 3.dönemini de yarıladı.
Siyaseten…
CHP'nin, AK Parti'yle ezeli rekabeti yeniden canlanıyor. Bozbey, bu rekabette belirleyici faktör olarak her zamanki gibi, yine çok konuşuluyor.
İstanbul'da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ne ise, Bursa'da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, öyle bir popülerlik taşıyor.
AK Parti için Nilüfer'de yönetimi devralmak, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde stratejik hedef olmuştu. Başarı açısından, önemli gösterge eşiği kabul ediliyordu.
Yine...
Öyle olacak!
Bozbey, yine gündemde!
Önceki yerel seçimlerde olduğu gibi, yine adaylığıyla ilgili kararı merak ediliyor. Bu merak da, yine ilçe belediyesine değil, Büyükşehir Belediyesi'ne aday olup olmayacağı hakkında…
Yine…
Öyle olacak!
Yerel seçimlerin yıldönümündeyiz.
Dün…
AS TV'de, Satırbaşı'nda Bozbey'i konuk ettik.
Gazetecilikten ziyade, kamuoyu merakını ekrana taşıyarak, Büyükşehir Belediyesi'ne başkan adayı olup olmayacağını sorduk.
Yönetimsel anlayışı ve icraatındaki politikasını dikkate aldığımızda, kamuoyundan merakla beraber, ciddi talep de söz konusu…
Ayrıca…
Geçen yılki yıldönümündeki basın toplantısını anımsadık. Büyükşehir Belediyesi'ne adaylığının yine hem gönlünde hem de gündeminde olduğunu, yorumlamıştık.
Bizce…
Belediye başkanlığı görevine yeniden adaylığı gündemde, Nilüfer'i mi ya da vakti geldiği gerekçesiyle artık Bursa'yı yönetmeye mi?
Bozbey, dün önceki 2 yerel seçim dönemindeki gibi konuşuyor ve “Nilüfer ilçesine hizmet etmek için seçildim.” diyor, ancak yüz ifadesi, yine çok anlam yüklü…
Sözlerinin devamında, “Son 2 yılda, daha yapacaklarım var.” diyor ve yine kendisine akışına bırakan bir ifadeyi tercih ediyor.
, “Son 2 yılda, daha yapacaklarım var.” demiş olmasına anlamlar yüklenebilir. Kalan 2 yılı ise, önemli zaman görüyor, ancak gönlünden geçeni bizce yine saklayamıyor.
Gönlündeki rotası, Büyükşehir Belediyesi'dir. Yine yapacağı veya yapmaya başladığı ise, artık süreci ve geleceği iyi okumak…
Nilüfer'in yönetimindeki siyasi irade CHP, ancak Mustafa Bozbey demek, Bursa'da CHP'ye canlılık katmak ve varlığını hissettirmek, siyasi güç imkânı ve göstergesi oluşturmak demek…



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.