Hava Durumu

Bozbey ile Altepe’de, “sinek” ihtilafı…

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2014 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2014 08:23

CHP yönetimindeki Nilüfer Belediyesi ile AK Parti yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi arasındaki ihtilaf bitmeyecektir.
Mutlaka…
Bir konu oluyor.
Birkaç yıldır…
Sinek ihtilafı yaşanıyor.
Bu yaz da, devam ediyor.
Yine…
Karşı karşıyalar.
İhtilaf tırmandı…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçe genelindeki sinek ve sivrisinek şikâyetlerinin artması ve yoğunlaşması nedeniyle, önce sosyal medyayı kullandı.
Haşerelerle mücadele çalışmalarının, Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde yer aldığını belirterek, halk tarafından yapılacak şikâyet ve isteklere yön gösteriyordu.
Bu yaz başı…
Sosyal medyada yine aynısını yapan Bozbey, bu etkili aynı mecrada gereğinin yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ni göreve de çağırdı.
Şikâyetler artınca…
Belediyesi suçlanınca…
Bozbey, afişle duyuruda bulundu.
Afiş uygulaması, ayrıca kurumsal internet sitesi ile sosyal medyada kendisine ait Facebook ve Twitter hesaplarıyla paylaşıldı.
Halka seslenildi…
“Karasinek ve sivsinek mücadelesi, 2010 yılından beri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir. İlaçlamayla ilgili talep ve şikayetlerinizi, 2488870 ve 2485022 numaralı telefonla iletebilirsiniz.”
Uygulamayla…
Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimi olan Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün telefon numaraları paylaşılıyor.
Bozbey, sosyal medyadaki paylaşımında, “Son yıllarda ve özellikle de son zamanlarda Nilüfer’in her noktasında yoğun olarak iletilen şikayetler üzerine böyle bir duyuru yapmak zorunda kaldık.” diyor.
Umduğu..
“Daha önceleri ve son zamanlardaki şikayetleri sürekli ilettiğimiz Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu olumlu çözecek adımları atarak sinek sorununu sorun olmaktan çıkaracaktır.”
Böyle konuşurken…
İlçe halkından mutlaka görev yapmasını ve müdahalede bulunmasını isteyenler, bekleyenler ve eleştirenler de, yine düşüncelerini iletiyorlar.
Birkaç hafta önce…
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden sivrisinekle mücadele çalışmalarını, Nilüfer Vadisi’nden başlattı.” deniliyordu.
Yanı sıra..
Başkan Recep Altepe’nin botla dere yatağındaki ilaçlama fotoğrafları da medyaya paylaşılırken, “Bu yıl eylül ayının sonuna kadar sürecek ilaçlama çalışmalarında, 86 araç ve 202 personel görev yapacak.” bilgisine de yer veriliyordu.
Bozbey’in uyarısı ve açıklaması ise, Büyükşehir Belediyesi’nin haşerelerle mücadele programını başlattığı ve duyurduğu tarihten sonra, geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.
Önümüzdeki günler, merak konusu…

 

BURSA'DA “FİNAL” GÜNÜ…

 

53. Uluslararası Bursa Festivali’nin son programı olan 28. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın finali ve kapanış töreni, bugün yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKSTV) işbirliğiyle yapılan; farklı dil, din ve ırktan insanları, barış ve kardeşlik duygusuyla buluşturan organizasyon, Avrupa’da örnek oluyor.
Bu yıl, Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Fransa, İrlanda, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Macaristan, Makedonya, Moldova, Panama, Sırbistan ve Şili’nin katılımıyla gerçekleşen programla festival de bitmiş oluyor.
Reşat Oyal Kültürparkı Açıkhava Tiyatrosu’ndaki final programı, saat 20:00’de başlayacak. Ekiplerin gösterileri ve sonuçların açıklanmasından sonra, kapanış töreni yapılacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.