Hava Durumu

Bozbey’e anlatılan Türkiye!

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2016 05:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 05:01
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni dönüş yapılan Avrupa Birliği’ne ait organizasyondan, ‘Türkiye’ hakkında edinilen düşünceleri anlattı.
Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Jean-Luc Vanraes ve Türkiye Raportörü Kati Piri’yle yuvarlak masa toplantılarına katılımı da gerçekleşti.
Organizasyon süreciyle…
Karşılıklı diyaloglar vardı.
Türkiye de konuşuldu.
Bozbey, kendisiyle paylaşılan düşüncelere dikkati çekerken, ‘Avrupa’dan Türkiye’ algısı ve olgusu açısından, gündeme taşıdıkları oluyordu.
Eleştirel, olumsuz yaklaşıma rağmen, kabul edilen bir gerçekle “Avrupa Birliği için Türkiye, Türkiye için Avrupa Birliği vazgeçilmez.” denildiğini söylüyor.
Özellikle…
Son birkaç yıldır, Türkiye’nin Avrupa Birliği Müktesebatı’na uyum için ilerleme kaydetmediğine, dikkat çekildiğini vurguluyor.
Mülteciler için 3 milyar euro tutarındaki yardımın hazır olmasına rağmen…
Türkiye’nin, 500 milyon euro alabildiğine ilişkin eleştirilere karşılık, “Avrupa Birliği, verdiği kuruşunun hesabını yapıyor. Mülteciler için verilen paranın amacı için kullanılıp kullanılmadığını da, kontrol altında tutmak istiyor, ancak sorun yaşanıyor.” görüşünü aktarıyor.
Bozbey, Türkiye’nin ‘Ortadoğu’ meselesi içinde yorumlandığını ve “Türkiye için değerlendirmelerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayrı tutuyoruz.” denildiğini de anlatıyor.

Merinos’ta ‘Yılın nikahı’ hazırlığı

Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla yapılacak ‘Yılın Nikahı’ için gün sayıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin oğlu ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın kızının nikahı için 3 bin 500 katılımlı oturma düzeni oluşturuluyor.
Organizasyonun hazırlığı, sosyal tesis; Derebahçe’nin işletmeciliğini yürüten Rıdvan Gültekin tarafından yürütülüyor. 

BUSKİ’den yeni hamleye ‘dev’ bütçe


Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), Kestel’de şişe su üretimi için İller Bankası’ndan 77.8 milyon TL kredi kullanacak.
MHP, BUSKİ’nin yeni hamlesine olumlu bakabiliyor, ancak yatırımın tutarı, kredilendirmeye ait genel maliyetiyle beraber, tartışma konusu ediliyor.

Edebali’den veciz sözlerle Azerbaycan’a ‘kutlama’

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Azerbaycan’ın bağımsızlığının yıldönümünü, sosyal medyadan paylaştığı, “Dağ Sensen, Toprak  Menem. Dal Sensen, Yaprak Menem. Biz İki Devlet Tek Milletiz Gardaşız.” sözleriyle kutladı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.