Hava Durumu

Bozbey’den Büyükşehir’e mecliste tepki!

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2016 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 07:06
Büyükşehir Belediyesi’nin, Nilüfer’de Kayapa’ya yapacağı ‘Çöp Depolama Tesisi’, ilçe belediyesince öncelik oluşturan meseleye dönüştü.
Bir yazımızla…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in,  “Böyle bir proje, kente ihtiyaçtır, ancak yeri yanlıştır.” dediğini aktarmıştık.
Devamıyla…
“Doğa, zarar görecektir.”
Ayrıca…
Dava, söz konusu.
Nilüfer Belediye Meclisi’nin önceki gün yapılan oturumunda, Bozbey’in meseleyi gündemde tuttuğu ve böyle devam edeceği, açıklamalarından anlaşılıyordu.
Büyükşehir Belediyesi’nin, hem halkı hem de ilçe belediyesi ve meclis üyelerini, karar ve sürecin dışında bıraktığını söylüyordu.
Son durumla…
Tepkisi büyüdü.
Bu kez…
Mecliste konuştu.
Devletin bir belediyesi olarak kendileri ve ayrıca mahallenin muhtarıyla bilgi paylaşımı bile yapılmadığını anlatıyordu.
Tutanaklara geçen sözleriyle…
Üst yerel yönetimin anlayışına veryansın ediliyordu ve “Bu çağda, böyle bir yaklaşım olamamalı.” yorumu yapılıyordu.
Yaşanabilir çevre ufku ve deneyimini gündeme taşıyarak, atığını yakan bir fabrikanın, kanserojen etkiye sahip gaz salımı yaptığını ve tespitle sonunun önüne geçildiğini anımsattı.
Büyükşehir Belediyesi’ni, yer tercihinden vazgeçmeye çağırıyordu ve “Kirli havayı kabul ediyorsak olumsuz sonuçlara kucak açmış oluyoruz. Yapılması planlanan tesis, sadece Nilüfer’in değil bu kentin sorunudur.” 
diyordu.

CHP’de ‘aile’ buluşması


CHP’de, örgütün tam anlamıyla bir araya getirilmediği ve böyle benzer buluşma yapılsa bile, amacına da ulaşmadığı, yıllardır tartışılıyor.
Bursa’da CHP’nin başına geçen Şadi Özdemir, adaylık süreciyle aile bütünlüğü ve önemseyen yönetim anlayışını vurgulamıştı.
Yarın, Atalay Prenses Düğün Salonu’nda saat 12:00’de ‘Genişletilmiş Örgüt Toplantısı’ yapılacağı, dün medyaya bildirildi.

İrgil’den ‘Milli Eğitim’ tepkisi


CHP’li bir grup milletvekili, Atatürk ve Devrimleri’ni ders kitaplarından çıkarılmak istendiği iddiasıyla ortak açıklama yaptı.
Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, çarpıcı bir öngörü iddiasıyla da, “Beş on yıla bu bakanlığın adı Milli Eğitim Bakanlığı değil Dini Eğitim Bakanlığı olacak!” diyordu.

Altepe, bugün gazetecilere icraatın sunumunu yapacak


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başlıca ilçe belediyelerinden önce, bugün gazetecilere icraatını anlatacak.
Yerel seçimlerin yıldönümü, Türkiye’nin sıcak gündeminin ardında kalırken, Bursa’da Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde, bugün sunumda bulunacak.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.