Hava Durumu

Bozbey'den Büyükşehir'e "dava açma" resti!

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2012 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2012 08:46
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı, bir ilkten söz ederek, kültür ve sanat faaliyetleri yürüteceğini duyurmuştu. Tiyatro eğitimi verileceği ve halk tarafından oyunların sahneleneceği söylendi.
Böyle konuşuldu, ancak dün Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çok ilginç bir gelişme oldu.
Gündemdeki bir imar dosyası, Büyükşehir ile CHP yönetimindeki Nilüfer belediyelerini karşı karşıya getirdi.
İlçe belediyesince başlatılan Kent Meydanı'ndan, kültür merkezi amaçlı imar hükmü iptal edilecek ve Maliye Bakanlığı'nın vergi bürolarının da buraya taşınmasına vize çıkarılacaktı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dosyanın çekilmesini isterken, "Böyle geçerse bile, hemen mahkemeye başvuracağız!" diye uyardı.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü'yle aralarındaki düşünce birliğine değindi, ancak dünkü gelişmeyi manidar buldu.
PTT'nin İzmir karayolundaki yerini, devletin vergi büroları için çözüm önerisi olarak sundu. Defterdarlık'la konuşacaklarını söyledi. AK Parti grubu adına yapılan açıklamada ise, meydan projesinin 13 yıldır gündemde olduğuna işaret edilerek, ilçe belediyesine, gecikme eleştirisi vardı.
Medyaya bir süre önce beyanatlar veren AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı, ilçe belediyesinin yönetim politikasını eleştirmişti.
AK Parti, merkezi iktidar konumuyla kolaylaştırıcı ve çözüme götürebilen konuma sahip, ancak Nilüfer Belediyesi'nin başına gelenler, AK Parti'nin çelişkisi oluyor.
Başkan Recep Altepe, ilçe belediyesinin ilgili merkezi yönetim kurumuyla görüşmek ve durumu almak için süre istemesine olumlu yaklaştı.
Dosya, geri çekildi!



Büyükşehir'den aynı kuruma, Bir başka dosyasıyla ret çıktı

Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'li yönetimi, Defterdarlık'a Nilüfer'in yeni kent meydanından yer tahsis etmek istiyordu, ancak aynı kurumun başka dosya konusu reddedildi.
Devlet Hastanesi'nin karşısındaki bölge, geçen yıl "Arkeolojik Park Alanı" tanımına alınmıştı. Halk Sağlığı laboratuvarı'nın bu tanımdan çıkarılmasını isteyen Bursa Valiliği, Defterdarlık, Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün itirazı kabul edilmedi.
Ret kararında, "Söz konusu resmi kurum alanı, arkeolojik ve kentsel SİT üzerinde, kentin merkezinde sıkışık bir alanda olması yerine, kentin trafik ve hizmet alanı açısından, daha elverişli bir noktasında yer seçmesi, daha uygun olacağından…" deniliyor.
CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, aynı merkezi yönetimin 2 farklı dosyası için 2 farklı yanıtı, Nilüfer Belediyesi'nin CHP'li yönetimine haksızlık olarak yorumladı ve manidar buldu.



Havalimanı için de kent imecesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 yıldır Yunuseli Havalimanı'nın yeniden ulaşıma açılabilmesi için uğraşıyor.
Aynı siyasi partili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eleştirel beyanat vermesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP tarafından gündeme getirildi.
Başkan Recep Altepe, hafta içinde bu sütunlardan aktardığımız üzere, kendi yol haritasını, kentsel gerekçeleri ve artık hedefe yaklaşıldığını, dün de teyit etti.
Uçuşların yeniden başlayabilmesi, AK Parti'nin bir vaadi olarak, özellikle yeniden vurgulandı.
İlgili kurumlar açısından, sorun veya engel bulunmadığını, kenti ve halkı mağdur edecek bir durumun da söz konusu olmadığını tekrarladı. Havalimanı'nın faaliyetine yönelik olarak, bir başka yeri kentsel imeceyi de duyurmuş oldu. Altepe, yeni kulenin Özdilek tarafından yapılacağını, yeni terminal gibi diğer tesislerin yapılabilmesinde de, öncelikle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası gündeme getirildi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.