Hava Durumu

Bozbey, dediğini yapacak ve Büyükşehir'e dava açacak!

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2012 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2012 08:32
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bugün Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çıkacak bir karara göre, AK Parti'li Recep Altepe yönetimini dava edecek.
İhsaniye'de, Kent Meydanı kapsamındaki Kültür Merkezi imar hükmü, Maliye Bakanlığı'nın vergi toplama merkezi için iptal edilmişti. İlçe belediyesinin itirazı, geçen ayki oturumda ret edilecekti. Bozbey'in ısrarıyla geri çekilen dosya, bugün aynen geri getiriliyor.
Bozbey, önce “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü” üzerinden ve kendi imzasıyla 2 sayfa itiraz bildirmişti. Mevzuata ve kent meydanı ruhuna aykırılıktan söz ediliyordu.
Geçen ay ise, itirazın ret edilmek istenmesi üzerine, "Böyle geçerse bile, hemen mahkemeye başvuracağız!" demişti.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda, AK Parti üyelerin çoğunluğuna dayalı ret kararı var. CHP'li üyeler, iktidarın kararına şerh düştüler.
Osman Ayradilli, merkezi yönetimin hizmet tesislerini aynı bölgeye getiren anlayış gerekçesiyle “Bu kadar resmi kurum, dip dibe olmaz. Totaliter rejimleri anımsatıyor. Reddediyorum.” diyor. Şükrü Aksu da, “Askı itirazını kabul ediyorum. Komisyon kararına katılmıyorum.” görüşünü kayda geçirdi.
Bozbey, dediğini yapacak!
Kararı duyunca…
İlk sözü:
“Demek ki, dava edeceğiz!”
Ardından…
“AKP, siyasi karar almıştır!”
Bugün, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden nihai ret kararının kesinleşmesi durumunda, hemen dava açacaklarını ifade ediyor.
“Kentler, kentleri yönetmek için seçilenler tarafından yönetilir.” diyen Bozbey, AK Parti'nin Nilüfer için yeni bir siyasi karar aldığını vurguluyor.
Bozbey, AK Parti'nin, ilçe teşkilatıyla Nilüfer'de kültürel çalışmalar yapacağını duyurduğunu anımsatıyor, ancak “Başka uygun alanlar varken, 800, 400 ve 200 seyircili salonların yer alacağı 'Kültür Merkezi' projemizin yerinden etmeleri, AKP'nin siyasi düşünce ve davranışının yeni bir örneğidir.” diyor.
AK Parti, CHP yönetimindeki ilçede, tutarlı politikayla anılmıyor.  Geçmişteki bazı açıklama, karar ve uygulamalar gibi, yine siyasi manevra görüntüsü veriyorlar.



Altepe'den kentliye randevu!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, yeni “Ulaşım Master Planı” tamamlanmadan Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay planlamaları yapmasına ve uygulamaya geçmesine karşı çıkıyor.
Çifte dava gündemdeydi, ancak kent içi hat, yaz başına kaldı. Nostaljik tramvay, dava edildi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, davayı soğukkanlı karşılıyor ve engel görmüyor.
Tartışılan ve merak edilen önemli bir sürece de açıklık getirdi ve “Ulaşım Master Planı'yla elde edilen veriler ve sonuçlar, yakında Bursa Kent Konseyi'nde, halka anlatılacak ve görüşlere sunulacak.” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.