Hava Durumu

Bozbey de süt dağıtıyor, ancak böyle de olmadı!

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2012 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 08:38
Milli Eğitim Bakanlığı, merak edilen ve tartışılan süreçle tüm ilköğretim öğrencilerine süt dağıtıyor. Çocukların sağlıklı gelişimi ve beslenme düzeni açısından güzel, örnek bir icraata başlandı, ancak ülkenin dört yanında, “hastanelik eden” haberler konuşuluyor.
Dün…
Bursa'da da, olay vardı!
Osmangazi'de, Bağlarbaşı'ndaki Gazi İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler arasında, süt içilmesinden sonra sağlık sorunları yaşanması, yerel gündeme bomba gibi düştü.
Rahatsızlık yaşayan öğrencilerin, Nilüfer'deki Mustafa Dörtçelik Hastanesi'ne sevk edildiği ve Acil Servis'te müdahale edildiği, medyayı da ayaklandırdı.
Çocuklara, okullarında her gün düzenli süt içirilmesi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından 2005'ten beri başarıyla yürütülüyor.
Bu yıl için 58 anaokulu ve ilköğretim okullarının 1. sınıflarında yürütülen uygulama, 2012 yılı için 334 bin 850 TL gibi ciddi bir bütçeye sahip. Toplam 4 bin 650 dolayındaki öğrenciye, her gün 200 ml süt içiriliyor.
Hükümet politikasıyla ülke genelindeki okullarda başlatılan aynı uygulama, tedirginlik yaratan boyuta ulaşırken, Bursa'da 7 yıldır böyle bir tartışma ve şikâyet gündeme gelmedi.
Başkan Bozbey'le konuştuk, “Süt, tüketime hazırlanmasından saklanmasına, tüketim süresinden dağıtılmasına kadar, çok dikkat edilmesi, çok özen gösterilmesi gereken bir gıdadır.” diyor.
Devletin merkezi yönetim olarak başlattığı uygulamada sorunlar yaşanıyor ise olası nedenleri, ne ya da neler olabilir? Ve Nilüfer Belediyesi'nin deneyimi önem taşıyor.
Bozbey, “İhalelerde, sanıyorum acele edildi. Temine yönelik şartnameler açısından, sütün hem niteliği ve saklanması, tüketim süresi, sevk ve servisin çok iyi ele alınması gerekiyor. Şartnamenin ne şekilde hazırlandığı önemlidir. Şikâyet ve tedirginlik nedeniyle kamuoyuna bilgi verilebilmelidir.” şeklinde konuşuyor.
Süt ve süt ürünlerinin, saklanma ve tüketim süreleri önem taşıyor. Aksi durumda, insan sağlığını bozan ve tehdit eden bazı sorunlar, söz konusu olacaktır. Nilüfer Belediyesi, kendi uygulamasını sorunsuz olarak yürütebiliyor ise merkezi yönetimin kendisini değerlendirmesi şart…
Milli Eğitim Bakanlığı zemininde, sütün kimi çocuklara alerjik etki yapabildiği, yağlı gelebileceği, servis edildiği an için tüketimin fazla gelebileceği gibi, tüketen tarafa dayalı gerekçeler öne sürülüyor.
Bozbey'in vurguladığı gibi, devletin merkezi yönetim olarak kendi alım şartnamesindeki esaslar ve dağıtımı yapılan ürünün durumu, önem taşıyor.
Son söz…
Süt, süttür denilemez!




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.