Hava Durumu

Bozbey, AK Parti’yi şikayet edecek!

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2013 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2013 08:46

AK Parti’nin dün Nilüfer ilçesindeki açıklaması, CHP ve özellikle ilçenin belediye başkanıyla rekabetini, yeniden gündeme taşıdı.
Nilüfer halkını, kendi ilçesi hakkında bilgilendirme gayesine dayandırılan pankartların,  saat geçmeden söküldüğü ve parçalandığı açıklandı.
Ana yollara, kavşaklara asılan pankartlarda, “Dikkat! Mahallenizdeki çocuk parkları ve yeşil alanlar her an betonlaşabilir” deniliyor.
Basın açıklaması, “Nilüfer’de pankart krizi” başlığıyla iletildi.
Nilüfer Belediyesi’nin yeşil alanları betonlaştırdığı gerekçesiyle bu durumun halka anlatılmak istendiği savunuluyor.
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, pankartların, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı alanlara konulduğunu belirtirken, “Nilüfer’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu kez Nilüfer uyumuyor” şeklinde konuşuyor.
AK Parti, demokratik hak ve hakla iletişimle pankart yönteminin kullanıldığından söz etse de, çelişki ve tuhaflık içerisine düşüyorlar.
Suçlanan ve eleştirilen ilçe belediyesi, ancak ilçe belediyesinin, tek başına imar ve planlamaya, yürütmeye yetkisi yoktur.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilçe statüsünde bulunan Nilüfer’in ilçe belediyesi, özellikle başta Büyükşehir Belediyesi’nin imar ve planlama ilkelerine uymak zorunda bulunuyor.
…Ve!
Alt ölçekli uygulama planları ve değişiklikleri, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay görmeyen hiçbir ilçe belediyesi, kendi başına imara hükmedemez ve işletemez.
Bugün…
Nilüfer’de kuleler de olsa, tartışmalı farklı imar ve planlama uygulamaları olsa bile, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayını almış durumdadır.
Dolayısıyla…
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı açısından, Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimi için de, AK Parti siyasi iradesi konumu söz konusudur.
Temel muhatap, AK Parti’nin kendisi oluyor.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti’nin dünkü davranışını ve açıklamasını, siyasi olarak nitelendiriyor.
AK Parti Nliüfer İlçe Başkanlığı’na tepki gösteriyor. Pankartların yanı sıra, dünkü açıklamayla da halkın yanıltıldığını belirtiyor.
Sözlerinin devamında, “Nilüfer’in yönetimine geldiğimizden bugüne yeşil ve yaşanabilir çevre için yaptıklarımızı, hayal bile edemezler. Siyasi pankartların da, zamanı ve ortamı bellidir.  AK Parti’nin Büyükşehir ve diğer belediyelerine baksınlar, neler olmuş, sonra söz söyleme hakları olsun.” diyor.
Ayrıca…
Açıklıyor:
“Suç duyurusu yapacağız!”
Bursa’daki siyasi rekabet, Nilüfer’le bir başka…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.