Hava Durumu

Böyleleri de var!

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2014 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2014 07:45

Belediyelerin yönetimsel ve sendikal başkanlıklarını yürütmek, hem çalışanlar hem de hizmetler için özel bir kamusal sorumluluktur.
Koltuklar, baki değil!
Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası, Bursa’nın belediyeciliğinde de, sendikal çalışma ve sonuçlarıyla örnek olmuştur.
Emekçileri sokağa dökmek, maceralara sürüklemek ve olası durumlarla da işsizliğe götürecek adımlar yerine, sağduyulu davrandılar.
Bugün…
Yüzlerce işçi, mesailerine devam ediyorlar ve emekliliklerine de kavuşuyorlar ise, iş güvencesi ve istikrarının önemsenmesinden kaynaklanıyor.
Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesi’nin başkanlığını 16 yıl başarıyla yürüten Yaşar Yel, bu koltuğuna tutunmak yerine, bırakmaya karar verdi.
Sendikal yönetimin içerisinden başkanlığına, 27 yılın deneyimiyle sorumluluk taşırken, sağ ve sol iktidarların dönemlerinde, yetkili olundu.
Ayrıca…
Hak-İş Bursa Temsilcisi.
Dün…
24 Mayıs’taki kongreye davet ederken…
Başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı.
Sözlerinin devamında, “Sendikamız ve konfederasyonumuzun ilke ve değerlerine bağlılıkla hem sendikamız ve çalışanlarımızın hem de işyerlerinin varlığını devam ettirebilmelerini önemsedik. Kimseye ve kurumlara zarar getirmeden, üstün gayretle de görevimize devam ettik” diyordu.
Gurur vesilesi olarak, “Çanakkale ve Balıkesir’de de, sorumluyuz. Görevimi aldığımda 7 olan yetkili belediye sayısı, 51’e ulaştı. Bursa’nın 18 belediyesinden sadece Nilüfer, Mudanya, Orhangazi, Gürsu ve Harmancık’ta yetkili değiliz” şeklinde konuştu.
Ulvi, gururlu veda!
Bu arada…
Yönetim kurulunda yer alan ve BUSKİ’de görev yapan Mehmet Keskin ile Büyükşehir Belediyesi’nde sosyal hizmetlerden Mustafa Yavuz’un adaylığını öğrendik. Keskin’in, Yel ve yönetim kurulunun diğer üyelerince, desteklendiğini de bilgi edindik.

MUDANYA'NIN POPÜLERLİĞİ(!)

Birkaç haftadır…
İznik’i konuşuyoruz.
Çünkü…
Dünya halkı ve mirası için önemli!
Yani…
Turizm cevheri!
Aslında…
İş çok!
Böyle derken…
Sahildeki Mudanya ilçesi ise, kendi tarihi ve doğal özellikleriyle değil, CHP’li yeni yerel yönetim dönemine ait ilginç durumlarla gündeme geliyor.
Yine…
Yazmıştık.
Projeler yerine…
Halkı, makam otomobiliyle dolaştırmak…
Ses getirdi(!)
Yeni gelişmeler var.
Kabuklu kuruyemişlerin satışına kısıtlama ve yerlere atılmasına da yasaklama getirilmiş. Tirilye’deki kültür merkezinin adından, Faruk Çelik’in çıkarılması da düşünülüyormuş.
Faruk Çelik…
Siyasetçi ve AK Partilidir, ancak…
Bursa’ya önemli hizmetleri ve katkıları getirmek için uğraşmış, Bursa’yı yukarılara taşıyacak yeni adımların da atılmasını sağlamış devlet adamıdır.

İBRAHİM SADRİ'YLE  “ANNELER” GÜNÜ!

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları, Anneler Günü nedeniyle düzenleyeceği etkinlikte, Bursa’ya sevgisiyle bilinen şair ve tiyatrocu İbrahim Sadri’yi konuk edecek.
Etkinlikte, orkestra da yer alıyor.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 10 Mayıs’ta gerçekleşecek olan buluşma, duyguların dizelere döküleceği ve anneliğin konuşulacağı buluşma olacak.

EMO MERKEZİNE, BURSA'DAN ÜYE!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi, Ankara’daki genel merkezinin yönetimine bir üyesini daha gönderiyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkan Yardımcılığı’nı yürüten Abdullah Büyükışıklar, mesleki itibarıyla EMO Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun üyeliğine seçildi.
Şubenin başkan yardımcılığını da yürüten Büyükışıklar, serbest çalışan meslektaşlarının sorunları ile elektrikte yetkili işletmecinin çalışma ve yatırımları ile elektrikten kaynaklanan kazaların da takipçisi olmayı, önemle ele alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.