Hava Durumu

Böyle olur, yazar Başkan!

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2013 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2013 08:24

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, bürokratlıktan yazarlığa ve vaktiyle bir belediyenin başkan yardımcılığından, bugünkü konumuna, çarpıcı bir hayat öyküsü…
AK Parti, belediye başkanlarına yönelik ilke kararı almasaydı, bugün de, yine kenti için de çalışan bir milletvekiliydi…
Görevinin 2. döneminde artık son 1 yıla giren Keskin’in yeniden aday yapılamayacağı söyleniyordu, ancak milletvekilliğinin de gündemde olduğunu söylüyordu.
AK Parti camiasında Keskin’in icraatını tartışanlar ve böylelikle yeniden aday gösterilmeyeceğini iddia edenler, yanılmışlardı.
Nihayetinde de, tek başına değil, AK Parti’nin kararıyla 2. kez aday gösterilmişti. AK Parti’den, güvenle aday yapıldı ve yeniden de seçilmiş oldu.
Keskin, dün basın toplantısıyla icraatını anlattı. Ve 2. döneminin ilk 4 yılını değil, ilk dönemiyle de beraber, 9 yılını ortaya koydu.
Yazarlık kimliğiyle başladı, gazetecilere “Yesevi’den Yunus’a” adlı eserini hediye etti. Bugünkü kimliğiyle Yıldırım ilçesine hizmetlerini ve düşüncelerini anlattı.
Devraldığı ilçesinin nüfus yoğunluğu, kozmopolit yapısı ve yerleşik düzeni itibariyle görevini ağır taşıt kullanmaya benzetiyordu.
Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmekle artık tüm Bursa’ya hizmeti gönlünden geçirebilir ve milletvekili olabilmesi de, ufuktadır.
Ağır taşıt kullanmak gibi sorumluluğu, deneyimi ve özgüvenini ortaya koyan Keskin, 50 dolayında gazeteciye konuştu. Kente hizmetin kitabını da, sözlerle ifade etmek istiyordu.
Bu arada…
Keskin, ayrıca ilçeye en uzun süreyle hizmet eden belediye başkanı olarak da tarihe geçti. Basın danışmanlığını 9 yıldır yürüten meslektaşımız Nurdan Göz de, başarılı şekilde bu görevi en uzun süreyle yürüten 2. gazeteci oldu.

Parseker’den gövde gösterisi!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Başkanı İlhan Parseker, yeni yönetim dönemine başkan adaylığı için süreç yönetimine başladı.
Basın toplantısıyla yönetimsel anlayış düşüncelerini ve projelerini açıklayan Parseker, deneyimini ve ufkunu çarpıcı bir sunumla gözler önüne sermek istiyordu.
Üye camiasıyla etkin iletişim, sektörel çalışmalar, ortak fayda kuruluşunda daha ileri hedefler ve Bursa’nın konumunu daha da güçlendirecek adımlardan söz edildi.
Çarpıcı detaylar var!
Sanayi kenti Bursa’nın, gelişmiş, ileri teknolojiye geçebilmesi ve bu doğrultuda da savunma sanayi merkezi olabilmesi… Bilişim çağına işaret edilerek, özellikle yazılım alanında kentin kendisine alan açması ve teknoloji geliştirme parkı Ulutek’e özel işlev yüklenmesi…
2023 hedefi vurgulanırken…
Hayal edilen, ancak gerçeğe dönüştürülen hedefler bulunuyor.
Milli gelire % 5 katkı sağlayabilen, 110 milyar ABD Doları mal ve hizmet üreten, 50 milyar ABD Doları ihracat yapabilen, en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında en az 50 markası bulunan ve 5 milyon turist alabilen…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.