Hava Durumu

Böyle bir soruna çözüm, herkesle yürütülmeli!

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2015 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 07:15
Başbakanlık genelgesiyle…Çocuk yaşta evliliklere karşı, Bursa’da Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Müftülük ve Bursa Barosu’nun katılımıyla proje yürütelecek.
Dün…
Basın toplantısıyla Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından ortak açıklama     yapıldı.
Düşünce, uygulama ve hedef açısından, Bursa’nın böyle bir başka çalışmayla daha örnek olabileceğini düşünüyoruz.
Böyle söylerken…
Amaca tam anlamıyla ulaşılması ve hedef kitlelerle iletişim kurulması için gündeme getirmek istediğimiz bir hususu paylaşalım.
Duyurusu yapılan projenin süreci için Bursa Roman Dernekleri Federasyonu’yla işbirliği yürütüleceğini öğrendiğimizde, Romanlar’ın öncelikli hedef kitle     olduğu yorumu çıkıyor.
Böyle bir adımı ve oluşan tekil kitle işbirliğini, sorununun boyutu ve genelliği açısından yeterli görebilmek de mümkün olmuyor.
Küçük yaşta evlilik, başlık parası ve töre cinayetleri gibi, ülkede başlıca sosyal sorununa dönüşen böyle durumlar, doğu ve güneydoğu yaşamını gündeme getiriyor.
Bu nedenle… 
Başlıca ve büyük hemşeri dernekleri ve ötesinde de hemşeri federasyonlarının oluştuğu Bursa gibi göç alan bir kentte, meseleyi Romanlar’la sınırlama, gözden geçirilmelidir.
Dahası…
Ülkede nüfusun 80 milyona dayandığını ve Romanlar’ın nüfusunun 200 binle tahmin edildiğini de dikkate alırsak, hemşeri dernekleriyle de işbirliğini gerektiriyor.
Çocukların ötesinde, büyüklerle ve yaygın iletişim şart!

CHP, EYLEMCİ İŞÇİLERİN ÇADIRINDA…

Bursa’da saha çalışmalarına hız veren CHP, Karacabey’de uluslararası bir gıda firmasından çıkarılan işçilere ziyarette bulundu.
İl Başkanı Zafer Yıldız, kente gelen Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’yla beraber, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden işçilerin eylem çadırına konuk oldu.
Bu arada…
Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın dayanışma gecesinde sahneye çıkan Yıldız, seslendirdiği türküyle ilgi odağı oldu.

…VE SÖZ, BUGÜN ALTEPE'DE!

Yerel seçimlerin yıldönümünde, bugün gazetecilerle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin buluşması olacak.
Görevine yeniden seçilerek, bir ilke imza atan Altepe, yeni dönemin 1. yıldönümüne kadar yapılan ve gelecek 4 yılda yapılacak icraatı anlatacak.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak açıklamalar, genel seçim süreciyle AK Parti açısından da, seçmenlere de önemli mesaj olacak.

ARINÇ'A, MHP'DEN ÇAĞRI

Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP sözcüsü Cemil Aydın, ilçe belediyesinin tarihi bir konağı TRT’ye bedelsiz tahsis eden kararını, yeniden gündeme taşıdı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle MHP tarafından soru önergesi verildiği anımsatıldı.
Veda etmek üzere olan Arınç’tan, geçen 3 yıllık yer tahsisi süresince TRT’nin Bursa’ya ayırdığı süre ve Bursaspor’a neden şampiyon gibi yer verilmediğine yanıt  bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.