Hava Durumu

Böyle bir şey, Bursa’da oluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2014 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 08:40
Cumhuriyet’in yıldönümündeyiz. 1923’ten günümüze… En büyük konut uygulaması olarak tanımlanan Gürsu’daki TOKİ Dışkaya Konutları’ndaki sorunları dün ele aldığımızda, vurguladık.
“Geriye, bir şey kalmamış!”
Dağın tepesine evler yapılıyor, ancak kaderleriyle baş başa kaldıkları gerekçesiyle halkı tarafından insanlık dramı ortaya konuluyor.
Oluşan durum…
Cumhur meselesi…
Bu nedenle…
Hükümet ve devlet meselesi!
Bir belge!
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım şirketi, TOKİ Dışkaya Konutları ile BursaRay Gürsu İstasyonu arasında D/23 hattıyla otobüs seferleri planlar, ancak yapılamıyor.
Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ), yerel yönetimle yazışmasında, “Güvenlik zafiyetleri sebebiyle yolcularımızın mal ve can güvenliğini tehlikeye atmamak adına, hizmet verilmeye başlananamıştır” diyor.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ve Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığı’nın da bilgilendirildiği de belirtiliyor. Hattın iptalini isteyen Gürsu Nakliyeciler Minibüsçüler Taksiciler ve Nakliyeciler Odası’nın davasını da, bu yazıdan öğrenmiş olduk.
BURULAŞ’ın 30 Eylül’deki söz konusu yazışmasında, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi’ne 9 Temmuz 2014 ve Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığı’na da 12 Eylül 2014 tarihlerinde, durum paylaşımı yapıldığınını gördük.
Halkının korku içerisinde yaşadığı, okulların yakıldığı ve şantiyelerinin, iş araçlarının sabote edildiği bir coğrafyada değiliz, ancak Türkiye’nin batısında, Bursa’da neleri yaşıyoruz.
Son durum…
Güvenlik sorunu gerekçesiyle…
Kamusal hizmet yapılamıyor.
Birileri, güçlü oluyor! 

Ne umdular,ne yaşıyorlar!

Gürsu’nun dağının tepesine yapılan TOKİ Dışkaya Konutları’ndaki hak sahipleri, doktor sorunu yaşadıklarını da ifade ediyorlar.
Aile Hekimliği istediler, kabul edilmedi.
Valilik devreye girince…
İl Sağlık Müdürlüğü, 3 bin 500 nüfusa 1 aile hekimi şartını yerine getirecek nüfusun ikamet etmediğini, ayrıca acil sağlık hizmeti istasyonunun bu yılın programında bulunmadığını bildirdi.
Resmi yazışmayla…
Aile Hekimliği Birimi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin açılmasına kadarki süre için 7 kilometre ötedeki eski Barakfakih Aile Sağlığı Merkezi’ne bağlı gezici sağlık hizmeti için Ankara’dan onay beklendiği vurgulanıyor.
Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu’nun kurulabilmesi için en az 50 bin nüfus, ulaşım güçlüğü, acil yardım olaylarının sıklığı, trafik ve iş kazalarının sayısı ve benzer olayların sıklığı gibi kriterler öne sürülüyor.
Gürsu’da 64 bin nüfuslu yerleşimyle 2 acil sağlık istasyonunun bulunduğu ve 3. istasyonun kurulmasının ise, bu yıl için planlanmadığı belirtiliyor.
Siyasi irade ve kamusal yönetimle toplu konut projeleri yürütülüyor. Dar gelirlilerin hedeflendiği ve kira öder gibi ev sahibi olabilmekten söz ediliyor.
Uygulama ortada!

Ulvi hizmete tören!

Bursa’nın örnek kent imecesi ve hayırseverliğinden güç alan Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), eğitim ve barınma hizmetle-rine yeni bir halka ekliyor.
Nilüfer; Ertuğrul’da…
Hayırsever aile tarafından destek sağlanan Güler - Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’na, bugün Cumhuriyet’in yıldönümüyle saat 14:00’te resmi açılış töreni düzenleniyor.
Bursa’nın ilk veteriner hekimi, eğitim ve öğretimde önemli katkıları bulunan Osman Köseoğlu, ÇEK’in yeni projesine 1         milyon TL destek vermişti.
Geçtiğimiz günlerde, ha-yatını kaybetti. Ulvi bir projenin kazanılmasına vesile oldu, ancak tamamlandığını göremedi ve törende anılacak.

Logo konseyi...

Bursa Valilliği’nin ilan ettiği. Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin tartışmalı Bursa şehir logosu, sıcak gündem oluşturuyor. 
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, konsey genel kurulunun, logoyu değerlendirmek üzere 14 Kasım’da, saat 14:00’te toplanacağını açıkladı. İlan edilen logo, kenti yansıtmadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.