Hava Durumu

Bir Bakan’ın bir zamanlar, yaşadığı eziklik ve üzüntü!

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2015 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2015 08:22
Yıllarca…  Seçim meydanlarıyla Türkiye’nin geleceği ele alınırken, ölçüt ve hedef olarak ekonomi dayalı durum ve vaatler konuşuluyordu.
Gelişmişlik ve toplum açısından, sağlık ve eğitimin temel önemi bulunurken, Türkiye’nin son durumunu Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na sorduk.
Haliyle…
İktidardaki bir siyasi partinin mensubu ve hükümetin bir bakanı olarak, icraat ve kaydedilen ilerlemeleri vurguluyordu.
Özellikle…
Doktorluk mesleğiyle de beraber, “Bir zamanlar…” ifadesiyle yıllar öncesinin Türkiye’sine odaklanarak, “İçimde taşıdığım bir eziklik ve üzüntü vardı.” diyordu.



Sözlerinin devamıyla…
“Haberlerde okuduk. Türkiye’ye gelen gurbetçi kaza geçirdiğinde, Almanya’dan gönderilen özel uçakla Almanya’ya götürülürdü.”
Ardından…
“Bugün, Türkiye farklı!”
Çarpıcı örneklemelerle…
“Yozgat’taki bir vatandaşımızın isteği üzerine, Almanya’daki babasını, özel ambulans uçakla ülkeye getirdik.”
Ayrıca…
“Kazakistan’da kaza geçiren bir TIR şoförümüz, orada modern bir hastanede olmasına rağmen, bize talebiyle ülkesinde tedavi olmak istediğini söyledi ve getirdik.”
Bir zamanlar…
Türkiye’nin kendi olumsuzluklarıyla kıyaslandığı Avrupa’ya örnek olabilecek duruma geldiğini ve ilerlemeler kaydedildiğini belirtiyordu. 

“Bağımsız” adaydan siyasete mesaj

Bağımsız milletvekili adayları da kendilerini duyurmaya ve destek almaya çalışıyorlar.
Bursa’da, Kafkas Sanayiciler ve İş Adamları Derneği’nin başkanlığını bırakarak, bağımsız adaylığını yürüten Aydın İlhan, özel amaç ve mesaj yürütüyor.
 “Siyasi partilerin da-yattığı adaylara rağmen, halkın istediği adayların seçilebileceğini göstermek ve rekabette olmak…”
Kafkas ve Samsun camiasının yakından tanıdığı isim olan İlhan, tüm Bursa’yı temsil edebilmek için tüm kentlilerin desteğini bekliyor.

Milli İttifak, Bursa meydanında

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu Milli İttifak’ın Bursa’daki meydan buluşması, bugün saat 18:00’de Gökdere Meydanı’nda yapılıyor.
Genel başkanlar Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici’nin de yanı sıra, özel bir konuk da bulunacak. 
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut  Özal’ın oğlu: Mardin’den milletvekili adayı Ahmet Özal da, meydan sahnesine çıkacak.

CHP’den AK Parti’ye çarpıcı bir iddia

CHP Bursa İl Başkanlığı’na telefon ederek…
Mahallesine bayrak asılmadığını söyleyen bir CHP mensubu veya seçmeninin, “Asmayacaksanız, ben gelip alayım!” dediğini aktarmıştık.
Yazımız nedeniyle…
CHP Osmangazi İlçe Başkanı Recep Çohan, bizimle telefon görüşmesinde bulunarak, öncelikle resmi bir hususu gündeme taşıdı.
“Valilik çağrısıyla centilmenlik anlaşması yapılmıştı. İl ve ilçe başkanlıkları ile seçim bürolarının dışında bayrak olmayacaktı.  Böylece görüntü kirliliği de yaratılmayacaktı.” 
Bu duruma rağmen…
İktidardaki AK Parti’nin yasaklara uymadığını ve göz yumulduğunu belirtirken, “Özellikle coşkulu, büyük mitingimizden sonra, AKP’nin her tarafı bayraklandırmaya çalıştığını gördük.  Endişeyi gösteriyor” diyordu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.