Hava Durumu

Bilimsel panele, siyaset gölgesi!

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2012 09:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2012 09:24

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun deprem ve kentsel dönüşüm paneli geçen hafta yapıldı, ancak yankısı devam ediyor.
Önde gelen deprem uzmanlarından CHP Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Şehir Plancıları Odası’nın genel merkez 2. başkanlığını yürüten Dr. Ümit Özcan’ın eleştirel açıklamaları kadar, CHP’lilerin özel ilgisi ve katılımı gerekçesiyle de tartışılıyor.
AK Parti’li Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin,  panelistlerden Özcan’ın “Bunlar yeşil kart dağıtırlar. ‘Al tarhana, yersen ye, yemezsen öl derler!” demesiyle de, salondan ayrılmıştı.
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Servet Büyükpoyraz da, Keskin’in yaptığını yaptı.  Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala da, bitiminden sonraki açıklamasıyla “Böylesi bir muhalefet ve eleştiriye pes doğrusu…” diyordu.
Bursa’nın sorun ve beklentilerinin takipçisi olan, çözüm düşüncelerini getiren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da, paneli izlemişti.
Yukarıdaki satırları aktarmıştık, ancak CHP Milletvekili Eyidoğan’ın panelist programına CHP İl Başkanı Metin Çelik’in eşlik etmiş olması da tepki topluyordu.
Ayrıca…
CHP’lilerin panele katılım yoğunluğu sağlamak için orga- nize çalışma yürüttüğü söyleniyor.  CHP’li ve CHP’ye sempati duyanlar tarafından salonun doldurulduğu, da ortaya atılıyor. Katılımın az olacağı sanılırken, genç yoğunluğu da, CHP’ye dayandırılıyordu.
İddia edilen organize CHP’li katılımına, Özcan’ın da eleştirel yaklaştığı ifade ediliyor. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun genel sekreterliğini yürüten ismin, kentsel dönüşüm yasasına olumlu baktığı ve bu nedenle meslek odaları arasında tepki topladığı da savunuluyor.
Bildiri krizi de vardı!
Kent ve toplumu için bilimsel amaçla düzenlenen panel günü ve ev sahipliği yapılan Bursa Akademik Odalar Birliği’nin yerleşkesinde, CHP’nin kentsel dönüşüm yasasına karşıt siyasi bildiri dağıttığı da öğrenildi.
CHP logosuyla beraber “Herkes için CHP” sloganlı bildiri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasını taşıyor.
AK Parti hükümetinin yürürlüğe aldırdığı kentsel dönüşüm yasası için halka uyarılar yapılıyor. CHP’nin de, nasıl bir kentsel dönüşüm ve yenileme vaat ettiği anlatılıyor.
Halka, “Öncelikle mahalle- nizde kalmayı isteyiniz.”, “Komşunuzu-hemşerinizi kaybetmeyiniz.”, “Yeşil alan ve park alanı isteyiniz.”, “Konut için borçlanacak mısınız? Öğreniniz.” ve “Bilmediğiniz, anlamadığınız yazıya imza atmayınız.” gibi tavsiyeler yapılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.