Hava Durumu

Belediyeleri, elektrik çarptı!

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2014 08:05
Tuhaf ülkeyiz!
Hukukun üstünlüğünden ve hukukun, adaletin istendiğinden söz edilen Türkiye’de, kaçak elektrik kullanımı nedeniyle büyük zarar yaşanıyor.
Doğu sorunu iddiasıyla…
Bazı çevre ve odakların ortalığı ayağa kaldırdıklarını ve çözüm istediklerini yıllardır duyuyoruz, ancak…
Doğu illerinde yıllardan beri alışkınlık durumuna gelen kaçak elektrik kullanımı, somut bir doğu gerçeği ve sorunudur.
Devletin ve özel işletmecilerin uğratıldığı zarar, kurumsal yönetimle faaliyet zararı olmuyor, bedeli de tüm halka ödetiliyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ücretine yapılan zammın 24 ay sonra gerçekleştiğini belirtirken, kayıp kaçağın oranı vahim boyutta bulunuyor.
Kayıp kaçak nedeniyle…
Tüm abonelere, yansıtılan bedel oluyor.
Dicle ve Van Gölü elektrik dağıtım bölgelerinde, kayıp kaçakla bedavaya getirilen elektriğin kullanım oranı, dörtte üç olarak söz ediliyor. 
2013 yılıyla…
Belediyelerin yetki ve sorumluluk bölgeleri ile çocuk oyun ve dinlenme parkları gibi genel hizmet yerlerinde kullanılan elektriğe, ücretlendirme geti-
rilmişti.
2016’ya kadar…
Belediyelerin devletten aldıkları aylık yasal paylar üzerinden, Büyükşehir’lerdeki kentlerin belediyelerinden % 10 ve diğer belediyelerden ise % 5 oranında aydınlatma gideri için kesinti yapılması, otomatiğe bağlanmıştı.
Yeni kararla…
Değişiklik yapıldı.
Kasım 2014 itibariyle…
Aylık kesinti oranları, Büyükşehir’lerdeki kentlerin belediyeleri için iki kat artışla % 20 ve diğer belediyelerden tek kat artışla % 10 yapıldı.
Burası Türkiye!

Hem teşekkür etti,hem de uyardı!

Necati Şahin…
Bursa’ya hizmet edebilme sevdasıyla İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin başkanlığını bırakmış ve CHP tarafından Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı gösterilmişti.
Belediye başkanı olamadı, ancak kentin bugünü ve geleceği gerekçesiyle düşüncelerini gündeme getiriyor ve etkin iletişim yürütmeye çalışıyor.
Etkin ve ücretsiz iletişim aracı olan sosyal medyayı, CHP ve belediye meclis üyeleriyle kıyas bile edilemeyecek kadar çok iyi kullanıyor. 
Yeni paylaşımında, Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimindeki Hünkar Köşkü’nü ele alırken, “Hünkar Köşkü’nü ve sosyal tesislerini halkın hizmetine sunduğu için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz.” diyor.
Ardından…
Uyarıyor!
Çıkan yol için..
Ciddi güvenlik ve gayri ahlaki sorun yaşandığını vurgulayarak, uyuşturucu temin ve kullanımına ilişkin de ciddi endişelerini belirtiyor.
Yol ve yamaçlara geçişi sağlayan yerlere caydırıcı bariyer, aydınlatma ve atıl alt açık otopark için belirli düzen getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Gündeme getirilen durumun, siyaset üstü bir konu olarak ele alınabilmesi gerektiğini de, önemle vurgulamış olalım.

Demiröz’den soru önergesi!

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Atatürk Kent Ormanı’nın Nilüfer Belediyesi’nden alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini, soru önergesine taşıdı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, “KDV dahil toplam 5,5 milyon TL yatırım yapmış ve hala yatırımları devam eden Nilüfer Belediyesi’nde kalması neden uygun görülmedi?” diye soruyor.
Yanı sıra…
Şu da soruldu!
“Harcamalar, geri ödenecek mi?


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.