Hava Durumu

Belediyelere, “torba”dan “yeni” hizmet görevi çıktı!

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2014 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 08:28
Şayet… Yürürlükteki tüm kanun ve yönetmeliklere değişiklik getiren yeni kanun hükmünde kararname veya yeni torba kanun gündemde ise…
Belediyeler ve dolayısıyla kentler ve halkları için içerisine “bir şeyler iliştirilmiş” olma ihtimali de gündeme geliyor.
Malum…
Yeni torba kanun, yürürlüğe girdi.
Nitekim…
Belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları ile tabi oldukları kanunlara ilişkin olarak, bazı yeni düzenlemeler yapıldı.
Özellikle…
Ankara’nın yükünü azaltan, kaynak kullanmanın ve yeni kaynak edinebilmenin, yanı sıra gerçekleştirmelerin kolay olabildiği yerel yönetimlere, yeni görev verildi.
Artık..
Belediyeler, başka ilçe ve kentlerden gelen öğrencilere barınma hizmetinin verilebilmesi için hizmet tesisi kurabilecekler.
Bursa gibi…
Devlet ve özel vakıf üniversitelerin sayıca fazla olduğu büyük kentlerde, devletin ilgili kurumuna ait olanlar ile özel sektöre ait yurtlar, hizmet veriyor.
Yanı sıra…
Belediyeler de, öğrenci yurdu yapabilecek.
Yeni torba kanun, belediyelerin orta ve yükseköğrenim öğrenci yurtları yapabilmeleri ve yaptırabilmeleri için görev, yetki ve sorumluluk hizmet sorumluluğu getirdi.
Merkezi yönetimin yetersiz veya yavaş kaldığı yerleşimlerde, öğrencilerin barınma sorunu ve çözümü için belediyeler, hizmetin içerisinde olacaklar.
Bursa’da, merkezi yönetime ait önemli kapasitede öğrenci yurtları bulunuyor. Görükle, üniversitelerin apart yurt veya yurt tesisleriyle biliniyor.
Şimdi…
Gözler, Bursa’nın yerel yönetiminde!

TARİHÇİYE BAŞKAN CEVABI!

Tarihsel inceleme ve araştırmalarıyla gündeme gelen Mustafa Armağan, Bursa’daki başlıca türbelere, neden ayakkabıyla girildiğini gündeme getirdi.
Twitter’da; “Bursa’daki Osmanlı padişahlarının türbelerine neden ayakkabıyla giriliyor da İstanbul’da-kilere girilmiyor?” diye soruyordu.
Bir çelişkiden söz ederek, “Sultan Murad-ı Hüdavendigâr’ın Kosova’daki meşhedine ayakkabısız giriliyor ama Bursa’daki türbesine ayakkabıyla.” ifadesini kullandı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sosyal medyayı etkin kullanan belediye başkanı olarak, soruyu görünce, cevapsız da bırakmadı.
Dündar, aynı mecradan “Hocam Osmangazi Belediyesi olarak Bursa’da türbelere halı döşüyoruz . Bundan sonra türbelere ayakkabısız girilecek.” mesajını iletti.
Armağan…
“Güzel haber!”
Dündar’la konuştuk, “İlçedeki padişahların ebedi istirahatgahları; Osman Gazi, Orhan Gazi ve 1. Murad türbelerine, ayakkabısız girilecek” diyordu.

KÜÇÜK SANAYİ'YE, SAĞLIKLAŞTIRMA ŞART!

Vali Münir Karaloğlu, Küçük Sanayi Sitesi’ne gittiğinde, “2 bini aşkın işyeri bulunan buraya ‘Küçük Sanayi’, dense de, Bursa için büyük işler yapılan bir yer” dedi.
Küçük Sanayi Sitesi, hem işyerlerinin bina ve cephe düzenleri hem de yollar ve trafik düzenleriyle aciliyetle sağlıklaştırma projesine taşınmalıdır.
Kentin çok önemli uğrak yeri olan, istihdam ve üretim merkezi site, çarpık kentleşme görüntüsü taşıyor. Taşıt sahipleri ve yayalar için trafik kazaları, an meselesi oluyor.
Tarihi han ve çarşılar ile önemli ana ve tarihi güzergahlarda sağlıklaştırma yürütülüyor. Yeni organize sanayi bölgeleri kuruluyor
Artık…
Küçük Sanayi Sitesi, el atılmayı gerektiriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.