Hava Durumu

Belediye Başkanı’ndan Bakan’a tepki!

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2015 07:29
Bursa’dan aday gösterilen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun vaatlerinin neler olacağı ve neler yapacağı merak edilirken, ilginç bir durum içerisinde kaldı.
Belediyelerin her 1 metre bisiklet yolu için 1 bisiklet sözü veren Müezzinoğlu’nun önünde, tutulmayan söz meselesi var.
İlçeye 130 bin bisiklet bekleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bakan’ın Bursa’ya 2 gün ayırmasına rağmen, böyle de kayıtsız kalmasını eleştiriyor.
Bozbey’le dün konuştuğumuzda, 13 Kasım 2014 tarihli yazıyla yapılan bildirim ve talebin karşılıksız kaldığını belirterek, “Aylardır, ortada bisiklet de yok, cevap da yok” diyor.
Son durum itibariyle…
Müezzinoğlu’nun artık rotasyon kenti olan Bursa’da bile kayıtsız davranmasını, yeni bir açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da ortaya atılmasına hayret ediyor.
Dünkü yazımızla Nilüfer’e bisiklet verilmesinin “imkansız gibi” duruma vardığını belirtirken, Bozbey’in gördükleri tutuma tepkisi devam ediyordu.
Bakan’ın yönettiği kurumdan resmi yazışmalarına aylardır bir cevap bile verilmediğine dikkati çekerek, “Bizim belediyemizde, böyle olmaz” şeklinde konuşuyor.
Bozbey,  yeni açıklamasıyla da, “Verilen sözün tutulmayışı, hem devlet kurumu hem de devlet adamlığıyla bağdaşmıyor” ifadesini kullanıyor.
Son sözü…
“İsteğimiz, Nilüfer’in hakkı ve beklentisi için…”
Müezzinoğlu’nun, kenti sayılan Bursa’da, birinci vaadi ve yapacağı olarak, Nilüfer’e bisikletlerini verip vermeyeceği sorusu, gündemdeki yerini aldı.

ŞİMDİ SÖZ SIRASI AK PARTİ'DE!

Bugün…
Bursa’da gazetecilerle düzenlenecek bir buluşma,  yerel yönetim ve siyaset gündemi açısından önem taşıyor.
Yerel seçimlerin yıldönümüyle…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in hem yeni dönemin ilk yılı hem de toplamdaki 16 yılına ait basın toplantısının ardından, AK Parti konuşacak.
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, muhalefetteki siyasi parti olarak, CHP’li Bozbey’in dönemini değerlendirecek.

TRAMVAYLI YILDIRIM'A, CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA…

Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk ve Altıparmak caddeleriyle başlattığı bina cephe sağlıklaştırması, farklı ilçeler için de gündeme alınıyor.
Yeni adımla…
Yıldırım ilçesinde, Yediselviler-Tayyareci Mehmet Ali Caddesi-Yeşilyayla güzergahındaki binalar için de uygulama yapılacak.
Projeye göre…
Bina cephelerindeki sıva, boya, kapı ve pencere, tabela ve vitrin gibi unsurlar, yeniden ele alınacak. Bu çalışmayla düzensiz durum ve görüntü kirliliği, ortadan kaldırılacak.
İncirli-Siteler Tramvay Hattı’na hazırlık aşamasını oluşturan projeyi, ardından nokta kamulaştırmalarla bölgesel otopark uygulamaları takip edecek.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.