Hava Durumu

Başbakan konuştu, Bozbey onayladı!

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2016 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 07:53
“Dikey mimari insanları yalnızlaştırıyor. Aramızdaki bağları zayıflatıyor. Binada 50 aile yaşıyor ama kimse birbirini tanımıyor. Bu bizim kültürümüz değil. Bizim kültürümüz ortak yaşam. Acıyı da sevgiyi de mutluluğu da birlikte yaşamak”
Bursa olarak...
Yukarıda sözleri, çok duyuyoruz.
Türkiye’deki kentsel dönüşüm hedefinde, hızlı hareket edebilmek ve sonuca yaklaşabilmek,  dikey yapılaşmayı gündeme getiriyor.
Bugünkü makalemizin girişindeki cümleler, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den aşina sözler...
Bozbey, toplumsal özelliklerimiz, geleneklerimiz ve okul, sağlık, otopark, parklar gibi sorunlara neden olacağı gerekçeleriyle dikey yapılaşmaya karşı çıkıyor.
Türkiye’nin yeniden imarında gündeme oturan ve kentsel dönüşümde finansman yöntemi görülen dikey mimariye ait bugünkü alıntı sözler, Bozbey’e ait değil.
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da düzenlenen Şehrin Mimarları Buluşması’nda söylemişti ve Bursa’ya yankısı düştü.
Bozbey, kendisiyle aynı bakış açısını ortaya koyan Yıldırım’ın sözlerini, sosyal medya hesabından paylaştı.
Bize açıklamasıyla da, “Düşüncelerimizin doğru olduğunu, sayın Başbakan dahi onaylıyorsa, birileri daha iyi düşünmelidir.” diyor.
Hükümetten beklentisi...
“Kentleri, daha da yaşanmaz hale sokacak ve kentleri daha da kirletecek kentsel dönüşüm yasasına, acil müdahale edilmesi gerekiyor.” 

Yıldırım’da Cumalıkızık’a sahip çıkılıyor


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Cumalıkızık’ı, ‘Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi’ olarak tanımlıyor.
Edebali, sürdürülen restorasyon çalışmalarındaki sonuçlara değinirken, “Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde yüzde 40 seviyesinin üzerine çıktık” diyor.
Cumalıkızık’a, sahip çıktıklarını vurguluyor.

Bursa Barosu Dolmabahçe’yi ziyaret etti


10 Kasım’la...
Bursa Barosu’nun, Atatürk’ün İstanbul’da son nefesini verdiği Dolmahçe Sarayı’na ziyarette bulunduğunu öğrendik.
Söz açılmışken, Bursa’da Atatürk’ün kullandığı Hünkar Köşkü ve Çekirge Caddesi’ndeki; adını taşıyan köşkü de unutmamak ve gündeme getirmek gerekiyor.

Karacabey’e Büyükşehir’den altyapı hizmetine 170 milyon TL


Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 35 yıl önce yapılan ve işlevini yitiren kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin yenileneceğini söylüyor. Yetki ve sorumluluğuyla Büyükşehir Belediyesi’nce 170 milyon TL yatırım yapılacağını ve yeni yılda çalışmaların başlayacağını ifade ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.