Hava Durumu

Başbakan, HDP’ye gürledi!

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2015 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2015 08:52
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün Bursa’ya gelişi, AK Parti’nin ‘teröre karşı birlik mitingi’ olarak tanımladığı buluşmaların ilki oldu.
Ankara’daki tarihi terör eyleminin ardından…
Mutlak ve açık bir siyasi rekabet ve pazarlama yerine, siyasetten soyut bir ‘memleket meselesi’ teması, daha önce açıklanmıştı.
İlk mitingin Bursa’daki meydanında, alışık olduğumuz CHP ve MHP liderleriyle geçen bir çatışma yoktu, ancak ve özellikle HDP ile rekabet gördük.
7 Haziran’ın ortaya çıkardığı güçlü HDP ve oluşan ‘terör’ gündemine karşı, kamuoyu ve dolayısıyla da seçmenlerin önünde, kararlı ve gürleyen tutum amaçlanıyordu.
Davutoğlu’nun seslenişi…
PKK terörü ve HDP’nin politikasını hedef alan AK Parti stratejisi, özellikle Kürt seçmenlere de, “PKK, Kürtler’e hizmet etmiyor. ” denilmek isteniyordu.
Türkiye’nin meseleleri ve sorunlarına karşı…
Bursa’dan, “Uludağ eğilir mi? Ulu Camii, eğilir mi? Biz, arkamızı onlardan almışız. Eğilir miyiz?” denilerek, ‘dik duruş’ mesajı veriliyordu.
HDP’nin siyasetine sert tepkiyle “Teröre lanet olsun diyemeyenler, ‘Devlete lanet olsun’ demeye başladılar.” ifadesini kullandı.
Önceden vurgulamıştık.
1 Kasım süreciyle…
Meydanlara, terör gündeminin damga vuracağını, Türkiye’yi yöneten siyasi partinin Bursa’daki büyük buluşmayla da gördük.
Nitekim…
Arkası, gelecek.

Sönmez’e Başbakan teşekkürü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’ya yeni sağlık projelerinden söz ederken, merhum sanayici ve işadamı Ali Osman Sönmez’in adının verileceği devlet hastanesine özel yer verdi.
Hizmetin önemi ve boyutu vurgulandı.
Dikkaldırım’da yapılacak 750 yataklı ve çoklu hastaneler kompleksine desteği nedeniyle meydanda, “Sönmez Ailesi’ne teşekkür ediyorum.” diyordu.

Buluşmada, Arınç sürprizi

Bursa’nın önceki dönem milletvekillerinden Bülent Arınç, AK Parti’nin Bursa’daki büyük buluşmasının sahnesindeydi.
Arınç, siyasi düşüncesi ve geleceğiyle iddia ve dedikodulara cevap da vermek istercesine, “AK Parti davası memleket sevdası, gönlümüzde başka bir sevda yok.” diyordu.

Bursa’ya Başbakan’dan ‘dünya kenti’ vaadi

Bursa’da, açıkçası bürokratik. hukuki ve teknik gerekçelerle sürüncemede kalan büyük projeler,  dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Hizmete girecek” vaatleri arasındaydı. Yeni dönem için “Bir Avrupa şehri olan Bursa’yı, bir dünya şehri yapacağız.” demesiyle de dikkati çekiyordu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.