Hava Durumu

Başbakan’dan Bursa’da, “Türk Markası” vurgusu!

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2014 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2014 07:22
Koç Holding-Fiat Crysler Automobiles ortaklığı TOFAŞ’ta, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla dün düzenlenen törene davetliydik.
Tarihi buluşma oldu.
ABD’ye üretim ve ihracatın başlaması nedeniyle oluşturulan ortamda, yerli sermaye ve işbirliği yapılan yabancı sermaye ile Türkiye’yi yöneten siyasi iradenin en üst düzeyde temsili, emekçiler ve sendikası vardı.
Başarı öyküsü vurgulanırken…
Bir yanda yerli sermayenin kazandığı özgüven ve geldiği nokta, diğer yanda hükümetin ortaya koyduğu siyasi istikrar ve beraberinde ekonomik istikrar açıklamalarını dinledik.
Böyle olunca…
Hükümetin sanayideki önemli bir hedefi ve beklentisi, otomotivin merkezi Bursa’da hem de dev bir otomotiv kuruluşunun çatısı altında vurgulandı.
Davutoğlu…
“Türk markasının da geliştirilmesinin vakti gelmiştir.”
Koç Holding ve TOFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile TOFAŞ CEO’su Kamil Başaran’ın açıklamaları ve ortaya konulan faaliyet, özgüven ve cesaretin sonuçlarını göstermiş oluyordu.
TOFAŞ’ın AR-GE faaliyetlerinde 600 personelin görev yapması, bu yıl 150 milyon Euro bütçe ayırması ve yurtdışından taleple FIAT merkezlerine 60 dolayında Türk mühendis  verilmesi, Davutoğlu’nun dikkatini çekiyordu.
Sanayide AR-GE faaliyetlerini önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Davutoğlu, TOFAŞ’ın hem bu alanda hem de töreni yapılan yeni adımıyla hükümetin bakış açısına karşılık geldiğini söylüyordu.
Türk sanayisinin gelişmesi ve farklılık yaratması, yanı sıra küresel rekabeti için üzerlerine düşeni yapacaklarını önemle ifade ediyordu.
Yabancı sermaye ortaklı TOFAŞ’ın 46 yıl öncesinden bugünü, yazılması istenen yeni Türk Markası Öyküsü’nün  zorlu, ancak sonuca gidebileceğini gösteriyor.

Başbakan’lı törende, “DOSAB” mesajı!

Başbakan  Ahmet Davutoğlu’nun Bursa’ya dünkü gelişinde, Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan çok ilginç bir konuşma dinledik.
Eski Demirtaş beldesinin sınırları içerisinde bulunduklarını belirterek, “Ben de, Demirtaşlıyım” diyordu. Böylesine bir yerel vurgulamanın devamı da, çok anlamlı oldu.
TOFAŞ’ın yer aldığı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin (DOSAB),  Bursa ve Türkiye’nin sanayi kimliğini ve gücünü gösterdiğini söyledi.
DOSAB içerisinde yer alan sermaye sahiplerinden, yatırımcılarından vatansever olarak söz etti. Ülke ve kentine katkıyı, görev ve sorumluluk saydıklarını ifade etti.
Canlı yayınla…
Konuşulanları, Türkiye de dinledi.
DOSAB tarafından yapılmak istenen ve tartışmalara çekilen Elektrik ve Buhar Üretim Santralı’na destek ve DOSAB’a güven olarak yorumluyoruz.
Yanı sıra…
Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, proje karşıtı düşüncelerin iletilmek istendiği ve girişimlerin olduğunu da dikkate alırsak, DOSAB için algıya karşı, olgu mesajı 
verilmek istendiğini de düşünüyoruz.

Emeğin buluşması!

TOFAŞ’ın gurur günüyle…
Emeğin rolü vurgulandı ve fotoğrafa geçti.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, TOFAŞ’ta elde edilen başarıda, görev yapan çalışanlarının rolünü ve emeğini vurguladı. 
Yetkili oldukları kuruluşlarda, işverenlerle beraber, çalışanlara yönelik eğitsel uygulamalara dikkati çekti ve ayrıca küresel örnek olduklarını anlattı.
TOFAŞ CEO’su Kamil Başaran, hükümetin çalışanlar için iş ortamı güvenliğine önemini ve yeni bir yasa uygulamasını destekledi.
Kurumsal olarak da, TOFAŞ’ta iş kazaları yaşanabilecek ortamın kalmadığını ve ramak kala denilebilecek olasılıklar için de hassas olduklarını dile getirdi.

Bursa’da, “Koç” gibi beraberlik!

Sermaye, hükümet ve emekçileri buluşturan TOFAŞ’taki tören, Koç Holding için hem ticari hem de stratejik olarak, farklı önem ve özellikler taşıyordu.
Gezi Parkı olayları nedeniyle hükümetle aralarında oluşan soğukluğun ardından, bir süredir ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde süreç gelişmişti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Namık Zeybek’le beraber, törene hükümet olarak ve en üst düzeyde katılım noktasına varıldı.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve TOFAŞ CEO’su Kamil Başaran’ın konuşmaları, bir sermaye ve yatırımcı grubu olarak, başarı ve hedefler üzerine kuruluydu.
Hükümetin Türkiye için oluşturduğu hedef ve beklentilere paralel olarak, TOFAŞ’ın geldiği nokta ve yeni hedefleri, Türkiye ve hedefle-
rine katkı olarak vurgulandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.