Hava Durumu

Barcelona’da, Altepe’den “keşif” uçuşu!

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2014 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 08:13

Barcelona… Muazzam kent. İspanya’nın kenti, planlaması ve turizmiyle Bursa’nın hayal ve hedeflerindeki global, marka bir kentin güzel bir örneğini oluşturuyor.
Gittiğimizde, dolaştığımızda ve tanıdığımızda, “Bursa’nın değerleri ve turizm potansiyeli fazla ve güçlü, ancak değerlendirmeyi bilmiyoruz.” düşüncesine de kapılmıştık.
Gün içerisi…
Bir yanımız Uludağ, diğeri yanımız Gemlik Körfezi.
Barcelona’ya turist yağıyor.
Turistlerin, günlük hayatı olumsuz etkilediği gerekçesiyle halk tarafından eylem düzenlendiğini öğrendiğimizde şaşırmıştık.
Bursa’da yerel yönetimin uygulama ve hedeflerini dikkate aldığımızda, turizmdeki iddialı hedeflere böylelikle varılabileceğimizi söylüyoruz.
Geçtiğimiz günlerde İspanya’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle telefon görüşmemiz oldu.
Diyor ki…
“Sahillerin yıldızı parlayacak”
Altepe, Barcelona’nın sahillerini ve sahil uygulamalarını gözlemlemek için kentin semalarında helikopterle dolaştıklarını söylüyordu.
Havadan gözlemi sırasında Bursa’yı düşündüğünü de belireterek, “Bursamızın da sahilleri var. Hedeflerimiz var ve bu doğrultuda güzel proje düşüncelerimiz için çalışıyoruz. Barcelona’nın sahillerini, liman ve sahilin diğer kent uygulamalarını havadan inceledik.” diyor.
Altepe, Bursa’ya iyi şeyler yapmak ve kazandırmak istediklerinde, engellerle karşılaştıklarını dile getiriyor ve “Teleferiğe de karşı çıkıanlar oldu, ancak… Bugün yeni ve modern bir sistemle Bursa’ya yakışan, beğeni ve ilgi toplayan hizmet veriliyor.” diye konuşuyor.
Altepe, “Bursa’da güzel, doğru ve gereken işlere karşı çıkanlar var. Yine en iyisini ve en güzelini, sahillerimiz için de gerçekleştireceğiz. Bize engel olunmasın, engel çıkarılmasın yeter…” yorumunda bulunuyor.

NİKAHTA KERAMET, İMZALAR NİLÜFER'DE!

Nilüfer Belediyesi, özel sektör işbirliğiyle yapılan ve hizmet yürütülen Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi; Nilüfer Nikahevi olarak, Bursa ilinin nikahlarına talip olduklarını duyurdu.
Artık…
Büyükşehir belediyelerine ilişkin yeni yasal düzenlemeye göre, nikahların, “istenilen her ilçede kıyılabileceği” açıklandı.
Böyle olunca…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Plaza 16 Nilüfer Nikahevi’ni yürüten Pamukçular Grup Genel Müdürü Mustafa Altın, kampanya başlattılar.
Yerel yönetim olarak kazandırdıkları tesiste, konfor ve hizmet kalitesi ile uygun ücretlendirme vurgulanırken, Başkan Bozbey’in çağrısıyla “Eskiden Nilüfer’de ‘Aşka evet’ diyorduk, şimdi tüm Bursa’nın Nilüfer’de ‘Aşka evet’ demesini istiyoruz.” deniliyor.
Altın ise, Bursa ilinin nikahlarına ev sahipliği yapabilme dileğiyle konuşarak, “Buradaki olanakları görünce, çoğu kişi inanamıyor, ancak bizim her bütçeye uygun alternatiflerimiz var.  Yüksek kalite düşük fiyat prensibimizden şaşmıyoruz” diyor.

TELEFERİĞE AÇILIŞ TÖRENİ ARINÇ'LA

Büyükşehir Belediyesi, seferlerine başlanan yeni teleferik taşımacılığı için resmi açılış töreni düzenleyeceğini açıkladı.
Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen resmi tören programı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla 19 Haziran’da gerçekleştirilecek.
İlk etapta Teferrüç-Sarıalan arasında tamamlanan yeni teleferik hattının, yıl sonuna kadar Oteller Bölgesi’ne uzatılması hedefleniyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.