Hava Durumu

Bakanlar Kurulu'ndan “Rüya” projeye vize!

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2012 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2012 08:34
Büyükşehir Belediyesi'nin Gökdere'ye aynı isimle planladığı çeyrek milyon metrekare alana sahip Spor ve Eğlence Parkı projesi, Bakanlar Kurulu'ndan vize aldı.
Bursa'daki su kaynaklarıyla ilgili durumu düzenleyen 1950 yılına ait kararname, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın projeye ilişkin yazısı üzerine, yeniden ele alındı.
Park ve Rekreasyon Alanı olarak kullanılması şartıyla Gökdere Köprülü Kavşağı'ndan ovaya doğru olmak üzere, bin 150 metrelik koridorda, proje uygulanabilecek. Bakanlar Kurulu'nun, uygulama için kararnameyi yeniden düzenleyen kararı, dün Resmi Gazete'de yayınlandı.
Osmangazi ilçesinin Zafer ve Yıldırım ilçesinin Anadolu mahalleleri arasındaki bölgeyi kapsayan proje, kentin doğusu için tarihi ve ciddi bir hamle olacak.
180 metre yüksekliğindeki döner kule, 8 bin 500 seyircili açık hava tiyatrosu, gök bilimleri merkezi, spor alanları, sosyal tesisleri, su parkları, alışveriş merkezi ve elbette ki yeşil alanlar, yürüyüş parkurları…
Özellikle…
Döner kule, yeni bir kentsel simge, yüksek kapasiteli açık hava tiyatrosu da Bursa'nın ihtiyacını ve haklı beklentisini yıllar sonra karşılayacak bir sosyal adres olacaktır.
Proje, çevresel ve bölgesel açıdan yeni bir kentsel dönüşüme başlangıç anlamına da geliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni merkez hizmet binası da yakınında yer alıyor.
Süreç…
Çoktan başlamıştı!
Büyükşehir Belediyesi, Ankara'yla yürütülen eş zamanlı iletişim ve girişimde bulunmuştu, projeye engel bir durum da zaten söz konusu değildi.
Yap-işlet-devret esasına dayalı projeyi, aylık 80 bin TL+KDV bedelle Çaltıdere Denizcilik İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi üstlendi. Yüklenici, 22 yıl süreli işletmeyi yürütecek.
Hedef, 2 yıl!
Uygulama…
A Bölgesi'nde 5 bin 277 metrekare inşaat alanında amfi tiyatro, 27 bin 818 metrekare açık çarşı, 3 bin 494 metrekare sinema salonları ve planetaryum, 2 bin 48 metrekare market, 3 bin 786 metrekare inşaat alanıyla sosyal tesis, 35 bin 241 metrekare inşaat alanıyla kapalı otoparklar, 6 bin 775 metrekareli aquapark, bin 295 metrekare mekanik oyun parkı ve açık rekreasyon alanları bulunacak.
B Bölgesi'nde 3 bin 959 metrekare inşaat alanıyla 180 metre yüksekliğinde döner kule, 768 metrekarelik 12 kafeterya, 512 metrekarelik inşaat alanıyla alışveriş birimleri ve açık rekreasyon alanları.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başlıca ve önemli prestij hizmet vaatlerinden olan dev yatırım, kamusal bütçenin dışındaki finans yöntemiyle bedelsiz elde edilmiş olacak.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.