Hava Durumu

Bakan son noktayı koymak istedi, Başkan kabul etmedi!

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2015 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2015 07:36
Sağlık Bakanı Menmet Müezzinoğlu’yla dünkü buluşmamızda, Bursa kamuoyunda yanıtı merakla beklenen soruyu sorduk.
Belediyelerce yapılan her 1 metre bisiklet yolu için 1 bisiklet vaadi gerekçesiyle Nilüfer Belediyesi tarafından 130 bin bisiklet istenmiş, ancak verilen tek bisiklet yoktu.
Bisikletlerin verilip verilmeyeceği sorusuna yanıtını verdi, ancak ilçe belediyesinin aylardır beklediği müjdeli haber yoktu.
Daha önce…
Bursa’dan da duyurduğu ve Türkiye’de ses getiren bisiklet vaadinin, yapılan değil, yapılacak bisiklet yolları için geçerli olduğunu açıkladı.
Sözlerine başlarken, “Şimdiye kadar yapılanlara verirsek, Konya hepsini alır” diyor, “Daha önce yaptıranlardan, Allah, razı olsun.” dileğini paylaşıyordu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, bisiklet yollarına ilişkin standartlar çıkardığına işaret ederek, yeni uygulama projesini ileten ve yapanların, değerlendirmeyle bisikletlerini alacağını söylüyor.
İzlenecek yolu ve yasal işleyişi anlatan Müezzinoğlu, bisiklet yollarının, belirli yapım koşulları ve toplu park ve ulaşım kartı gibi özelliklere sahip olabilmesine değindi.
Yanı sıra…
İlçe belediyesini uyardı.
“Siyasi polemik konusu yapılmasın.”
Durum…
“İstenen bisikletler verilmeyecek.”.
Açıklamayı yurtdışında öğrenen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bisikletlerin verilebilmesi için ısrarlı olduklarını açıkladı.
Nilüfer’in hakkını savunduklarını ve istediklerini vurguladı.
Müezzinoğlu’na seslendi…
 “Sayın Bakan’ın, verdiği vaadini nasıl söylediğini tekrar dinlemesini rica ediyoruz. Söylediklerinin arkasında durması veya yalanlaması gerekiyor.”
Öne sürülen teknik gerekçeleri, “Mazeret” olarak yorumlarken, ilçe belediyesine karşı yürütülen tutuma, siyasi anlam yüklüyor.
Dün…
Bakan’ın meseleye son noktayı koyduğunu düşünürken, Belediye Başkanı açıklamasıyla tartışmaların devam edeceği anlaşılıyordu.

MÜEZZİNOĞLU'NDAN, BURSA'YA SAĞLIKTA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan, hem kendi hem de başka alanlarla Bursa için artık önemli beklentiler bulunuyor.
Dünkü açıklamaları, ümit verici oldu.
Hedeflere varılması için…
Bursa’ya da, görev yüklemek istiyor.
Hem yapılacak Bursa Entegre Sağlık Kampusu hem de mevcuttaki hastaneler için gerekli donanımsal ihtiyaçlara dikkat çekiyor.
Sözlerinin devamıyla…
 “Bursa sanayisi, sağlıkta da üreten olmalı. Gelişen bu alanda, koşul ve deneyimleriyle de pilot ve lokomotif olabilir.”
Önceki akşam…
Bursa’daki sağlık hizmetleri ve projeleri hakkında brifing alan Müezzinoğlu, büyük talep gören Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin durumu karşısında, yapılacak Bursa Enterge Sağlık Kampusu’na “Göğüs Hastalıkları Hastanesi” iliştirilmesi için gündemine not aldı.

BURSA'NIN HEDEFİ, BİR KEZ DAHA TAÇLANDI!

Bursa’nın termal kent özelliğinin turizme kazandırılması için  termal sağlık turizmi başlığı da yürütülüyor.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle beraber, kararlı bir süreci ve adımların atılabilmesini ortaya koydu.
Bize ulaşan uluslararası ödül  haberi de, termal kent potansiyelini değerlendirmek için atılan adımların önemi ve kente kazanımını         gösteriyordu.
Öztimur ailesinin kente kazandırdığı Crowne Plaza Bursa, turizm sektörünün Oscar’ı sayılan World Luxury Hotel Awards’ta, Nymphaea Thermal SPA& Wellness faaliyetleriyle başarı ödülü kazandı.
Geçen yıl da, lüks otel kategorisinde ödüle ulaşmışlardı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.