Hava Durumu

Bakan’dan Bursa’ya 2070’e su güvencesi!

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2016 01:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 01:26
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bursa’nın su ihtiyacını 2070 yılına kadarki karşılayacak planlama yaptıklarını ve yürürlükte olduğunu açıkladı.
AS TV’de, ‘Yerel Bakış’ buluşmasıyla konuğumuz olan Eroğlu, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığımız tespiti teyit ediyordu.
Geçtiğimiz günlerde, İstanbul ve Bursa için su sıkıntısını gündeme getirdiğinde, “Bursa’yı 2. baraj kurtardı” demiş olmamızın doğruluğunu vurguluyor.
İlk yapılan Doğancı Barajı ve ardından gerçekleştirilen Nilüfer Barajı’nın, 2025-2030’u hedef aldığına dikkate çekiyordu.
3. adımla...
Faaliyete geçirilen Çınarcık Barajı’nın, sulama ve elektrik üretiminin yanı sıra, içme suyu için de artık gündeme geldiğini konuştuk.
Nitekim...
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi, Çınarcık Barajı’ndan su tahsis edilmesi, ana iletim hattı ve arıtma tesisini yapması için aralarında protokol yapılabilmesini bekliyor. 
Bakan Eroğlu’na sorunca...
Tarihsel özelliğiyle “Bursa denilince, su akla gelir. Bursa’yı susuz bırakmak diye bir şey olamaz.” diyor ve ardından, “Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ talep ederse, yapar geçeriz.” ifadesini kullanıyordu.
Zaten içme suyu için projelerin hazırlanmasına başladıklarından söz ediyordu.
Özel sektöre, kendileri tarafından kurulması sağlanan hidroelektrik santralı tünelinden çıkışla kente içme suyu verilmesini öngördüklerini anlatıyordu.

Akşener yine sahada bugün Bursa’da

MHP yeniden hareketleniyor.
Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye karşı bayrak açan ve önemli destek bulan Meral Akşener, mücedelesine devam ediyor.
Anadolu’dan hareketine yeniden başlama kararı alırken, bugün Bursa’da saat 14:30’da Kervansaray Termal Otel’de, ‘Milli İrade için Türkiye’ buluşmasına çıkıyor.

AK Parti’de Gürkan’ın ‘baba’ acısı

AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Davut Gürkan, önceki akşam geç saatlerde bakanların gelişiyle de yoğun tempo içerisindeydi.
Gecesinde ise, tedavi altındaki baba Halil Gürkan’ın vefat haberi, camiayı da üzdü.  Bugün Kestel’e bağlı Gözede’de, öğle namazını takiben defnedilecek.
Başsağlığı diliyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.