Hava Durumu

Bakan Çelik’in kurumunda, önemli göreve, toplu atama!

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2014 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 07:57
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yönettiği kurumun kapsamında, tüm illeri kapsayan önemli bir toplu karar, uygulamaya geçirildi.
Toplu iş sözleşmelerindeki uyuşmazlıklarda, arabulucu ve hakem çalışmalarını düzenleyen esasların doğrultusunda, yeni dönem arabulucuları belirlendi.
Bakan Çelik’in başkanlığında yürütülen Seçici Kurul’un kararları, gruplara ayrılan iller için 3 yıl süreyle görev yapılmasını öngörüyor.
Görev alanı Bursa olmak üzere…
Sanayi ve ticaretin başlıca merkezlerinden Bursa, Marmara’nın güneyi itibariyle Balıkesir ve Çanakkale’yle beraber, aynı grupta yer alıyor.
Grup, 8 kişiden oluştu.
Yıl sonu itibariyle…
3 yıl, görev yapılacak.
Bursa’nın ilk yüksek öğretim kurumu Uludağ Üniversitesi’nin kadrosundan 5 isim,  Balıkesir Üniversitesi’nden 2 isim ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden 1 isim, karar altına alındılar.
Uludağ Üniversitesi’nin İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yusuf Alper, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Pir Ali Kaya, Yönetim ve Çalışma Psikoloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Aşkın Keser ve Çalışma Ekonomisi Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. İlknur Kılkış ve Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Kamil Ahmet Sevimli seçildiler.
Yanı sıra…
Balıkesir Üniversitesi’nden İİBF Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Çetintaş ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Serap Palaz ile Çanakkale 18 Mart Üinversitesi’nden Biga İİBF Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Yusuf Yiğit.

BU FOTOĞRAFLAR, BURSA OLMAMALI!

Kenti dolaşırken…
İlginç fotoğraf kareleri bulmak, her an mümkün oluyor.
Önemle…
Bazılarını paylaşıyoruz.
İlki…
Adı cadde de kalan, ancak yayalara ve tramvaya bırakılan Cumhuriyet Caddesi’nde, taksi ve motosikletlerin yasaklamayı hiçe saydıklarını yaşıyoruz.

Taksiler…
Tek bile olsa, belirli bir durak ve geçiş elde edilebilmesi için yerel yönetime istek ve baskıları biliyoruz. Uygulama başladı, ortam bozuldu.
Cadde boyunu kullanabilen, belirli noktaları kendilerine sabit durak kabul eden ve sıra bile oluşturan, tramvay hattının da yanı başının tutulduğu bir davranış sergileniyor.
Kısıtlamalı güzergahın böyle kullanılmasını sağlayacak olanağın nasıl elde edilebildiğini tartışmanın da yanı sıra, böyle bir kent ortamını, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası’na sormak gerekiyor.
Diğeri…
Atatürk Caddesi’nde seyreden bir halk otobüsünün hem egzozundan çıkardığı siyahi dumanı hem de düzenli bir bakımın yapılmayışı nedeniyle deformasyonlu dış görüntüsüyle karşılaştık.

Plakaları gizledik.
Çünkü…
Sorun, genel!
Oluşan durumlarla…
Neden olan kişiler kadar, resmi ve yarı resmi yürütme otoriteleri de sorumludur.

BÜYÜKŞEHİR, HER YERDE!

Havada, karada, denizde, ovada, kırda ve dağda, her alandaki icraatıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni görmeye devam ediyoruz.
Yeni ihaleler arasında, dağ ilçelerinden Büyükorhan’a bağlı Danacılar’ın (eskiden köy, şimdi mahalle) camisine, ek hizmet binası yapmak da yer alıyor.
Kırsal kesim de, Büyükşehir’den memnun...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.