Hava Durumu

Atatürk yaşasaydı, AK Parti tarafında olur muydu?

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2013 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2013 08:13

Bugün…
Atatürk yaşasaydı…
Hangi siyasi partinin tarafında olurdu?
CHP mi, AK Parti mi olabileceği sorusu, Bursa’da ezeli rekabete sahne olan Nilüfer ilçesinin meclisinde, önceki gün, gündeme geldi. Nilüfer’deki Cumhuriyet kutlamaları, CHP ile AK Parti arasında Atatürk’ü sahiplenme tartışması yaşanmasına neden oldu. İlçe belediye meclisini önceki akşam 2.5 saat süreyle izleyen tek gazeteci olarak, renkli ve enterasan oturum izledik. Başkan Mustafa Bozbey, aylık olağan oturumun gündemine geçilmeden önce, geride kalan haftaların faaliyet sunumunu gerçekleştirdi.  Cumhuriyet’in yıldönümünde, 350 bin katılımla yürüyüş yapıldığını  ve 5 bin 990 katılımla dünyanın en büyük Atatürk portresinin oluşturulduğu vurguladı. Açıklama üzerine…
AK Parti’li Mustafa Kesimoğlu, Atatürk’ün Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırabilme hedefini gündeme getirdi.
Kendi siyasi partisinin Türkiye’yi yöneten ve icraat yürüten olmasına atıfta bulunarak, “Atatürk’ün gösterdiği hedefler yolundayız.” dedi. Hizmet vurgusu yapıldı. Bozbey, “Bunlar hikaye…” deyip, önemsemedi. AK Parti hükümetinin övgüyle anlattığı Marmaray projesini gündeme getiren Bozbey, “Marmaray güvenli mi? Tartışırız. Ertesi gün çöktü.”  şeklinde konuştu. Eleştirilerini sürdüren Kesimoğlu, Atatürk’le ilgili sözlerinin arkasında ve ötesini de getirerek, “Atatürk yaşamış olsaydı, bizim tarafta oturacağı kanaatindeyim.” diyordu.
Böyle bir düşünceye de hayret eden Bozbey, “Atatürk 10 yıl daha yaşasaydı, Türkiye, bu konumda olmazdı.” karşılığını verdi. Ardından…
Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden söz ederek, dürüst ve aydınlık düşünce sahipliği, insan haklarıı öngörüsüyle övgüde bulundu. Meclis üyelerine, canlandırmayla oluşturulan Atatürk portresinin posterleri dağıtılırken, AK Parti’den dikkatleri çeken Atatürk vurgusu işittik. Bozbey ise, inandırıcı bulmuyordu.

BOZBEY'DEN CANLI MUHALEFET…

Nilüfer Belediye Meclisi’nin yeni oturumu, divan üyelerinin geç kalması nedeniyle aksadı. Henüz…
Yolda ve Sırameşeler civarında olduğu söylenen bir üye vardı ve AK Parti’li Mustafa Altın ise, “Yarım saatten önce gelemez.” di-yordu.
Başkan Mustafa Bozbey, AK Parti’nin Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmesi ve Altın’ın meclisinde yer almasını dikkate alarak, “Bursa’da, trafik sorunu var. (Ulaşım sorununu çözdük) diyordunuz. Hani çözmüştünüz? Sırameşeler, şurdan şurası…” diyordu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.