Hava Durumu

Atatürk Anıtı’nda, çifte CHP çelengi!

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2012 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2012 08:46

Yeni tören yönetmeliği ve genelgesi gereğince, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı’nın dışındaki çelenk yasağı, CHP tarafından 2 kez delinmiş oluyordu.
CHP’nin önceki gün Atatürk Anıtı’na bıraktığı özel metalik çelenginin ardından, dün de çiçeklerden oluşan 2. çelenk sunuldu.
İl Başkanı Metin Çelik, milletvekilleri ve siyasi partililerin yoğun katılımıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelik, iktidar karşıtı sert konuşmasıyla dikkati çekti.
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği buluşma ise, sivil toplum ve siyasi parti topluluklarla Kent Meydanı’na kadarki yürüyüşün başlangıç noktası oldu.
Valilik organizasyonuyla resmigeçidin topluluklarıyla beraber, Atatürk Caddesi’nden Zafer Plaza’ya kadar, Cumhuriyet Yürüyüşü yapılmış, önceki akşam da Fener Alayı düzenlenmişti.
Dünkü resmi törenlerin ardından ise, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kendi yürüyüş programı yapıldı.
Bursa kamuoyuna, “Haydi Bursa, Cumhuriyetine ve Bağımsızlığına sahip çıkma vakti” sloganıyla duyurulan “Vatan ve Cumhuriyet Seferberlik Buluşması”, farklı sivil toplum katmanlarını bir araya getirdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Kuvayı Milliye Derneği, Eğitim- İş, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, 68’ler Birliği Vakfı, Bursa Alevi Kültür Derneği, Milli Anayasa Forumu, Ulusal Kanal, Aydınlık, İşçi Partisi, CHP, HEPAR, DP, Balkan Göçmenleri Derneği, Kırklareliler Derneği ve DSP’nin katılımıyla…
CHP yönetimindeki Nilüfer Belediyesi’nin, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda dün akşam düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından, 2. önemli yürüyüş gerçekleştirilmiş oluyordu.
Yürüyüş, Vatan ve Cumhuriyet’in varlığı, Atatürk’ün önderliğine yönelik organizasyondu, ancak resmi tören ve kutlama tartışmaları nedeniyle AK Parti ve hükümeti karşıtı sloganlar da, dikkati çekiyordu.
Bu arada…
Bursa Kent Müzesi’nde, Bursa’dan Cumhuriyet’in ilk dönemine ait kutlama fotoğraflarının sergisi açıldı. Ve fotoğraflar, muazzam kalabalıklarıyla dikkati çekiyordu.
Toplumsal çelenklerin konulamadığı, Ankara’da yapılmak istenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne Anadolu’dan gidecek otobüslerin engellendiği, Bursa’dan giden otobüsün kente alınmadığı, sivil kutlama çabalarının sarf edildiği tuhaf bir Cumhuriyet yıldönümünü yaşadık.
Atatürk Anıtı’nın önüne, bir kentli tarafından bir çiçek buketinde, “Sevgili Atam, bugün Anıtkabir’de olmak isterdim. Kalbim seninle mekânın cennet olsun.” yazıyordu.
Nereden nereye!..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.