Hava Durumu

Arınç’tan, Altepe mesajı!

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2013 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2013 08:21

Yeniden vurgulayalım…
Şu, bir gerçek…
Yerel seçim sürecine girilirken, Bursa kamuoyunda, siyaset camiasında, AK Parti’nin Büyükşehir Belediyesi’ne adayı çok merak ediliyor.
AK Parti’nin kendi camiası da, iç yarışı konuşuyor. Bursa’nın gündemindeki büyük merakın yanıtı da, elbette ki, kendi aralarında ziyadesiyle merak uyandırıyor.
Dolayısıyla…
AK Parti’nin işbaşındaki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin geleceği söz konusu edilmiş ve merak konusu yapılmış oluyor.
Altepe’nin, önceki ay yeniden aday gösterilme sürecinde bulunduğunu ve geçen ay da, adaylığının ilan edilme sürecinden söz edince, epey yankı buldu.
Açıkçası…
Halef çokluğu ve önemli mevkileri,  ayrıca AK Parti’nin kurumsal işleyişi açısından, tezat farklı düşüncelerle de karşılaştık.
Koltuk sahibinin söz konusu edilmesi ve oluşan olasılık hesaplarına rağmen, geçen ay Bursa’daki önemli buluşmayı da gündeme taşıdık.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’daki fotoğrafını ele alıp, sözlerinden de alıntıları aktarmıştık.
Sivil toplum buluşmasındaki arka fonda, Büyükşehir Belediyesi’nin icraatı izletilirken, bütünleşik dev panoda “Bursa’nın gücüne inandık, başardık” yazıyordu.
…Ve!
Bir vurgu vardı…
“Bursa, emin ellerde…”
Ayrıca…
Sonradan edindiğimiz bir bilgiye göre, Erdoğan’ın, tartışmalara konu edilen T1 Tramvay Hattı’nı da başarılı bulduğunu, yerli araçlı törenine gelebilme düşüncesini paylaştığını duyduk.
Bu hafta içinde, Bursa’da, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla önemli, çeşitli programlar gerçekleşti.
Büyükşehir Belediyesi’nin Nilüfer ilçesinde, 41 dönümlük alanda yapılan Beşevler Parkı’nın açılış töreninde konuşan Arınç, “41 kere maşallah” övgüsünde bulunuyordu.
Spor tesisi ve 221 milyon TL kamulaştırma yapıldığı anlatılıyordu.
Sözlerinin devamı…
Halka seslenerek, “Umarım, bu güzelliği 6 ay sonra unutmazsınız” diyerek, hizmetin unutulmaması ve takdir edilebilmesi açısından, yerel seçimlere işaret ediyordu.
Bursa halkının, hizmetin yanında olacağına ve takdir edeceğine inanan Arınç, bu nedenle halkın, adaylardan en iyi tercihi yapacağına inandığını da söylüyordu.
Yerel seçimlerde halk tarafından tercih yapılırken, kente, kentliye hizmetin, kentin menfaatinin göz önünde bulundurulabilmesine değiniyordu.
Son sözleri…
“Bu güzel parkımızın tadını çıkarın, Recep Altepe’yi de unutmayın!”
Arınç’ın programında, AK Parti’nin aile buluşması da vardı.
AK Parti Bursa İl Danışma Meclisi’nde, Arınç’tan il ve ilçe başkanlarına önemli bir mesajın verildiğini de, bilgi edindik.
Yerel seçim süreci itibarıyla…
“İl başkanının da, ilçe başkanlarının da, bulundukları konumları itibarıyla kendi üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini ve en önemli görevlerinin bu olduğu”…
Ayrıca…
Bursa’daki yerel yönetim icraatı olarak da, memnuniyet duyulduğu ve en başta Büyükşehir Belediyesi’nin vurgulandığı da söyleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.