Hava Durumu

Araplar’ın CNN’i Al Jazeera’den, Bursa’ya ilginç 7 Haziran yorumu…

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2015 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2015 08:09
Televizyon haberciliğiyle…
Arap coğrafyasının CNN’i olarak bilinen Al Jazeera, kentlerin gündemiyle yereldeki 7 Haziran sürecini ele alıyor.
Al Jazeera Turk olarak…
Türkiye’de internetten habercilik yürüten büro, muhabiriyle Bursa’da kentin nabzını tuturken özel dosya yayınladı.
İlginç çalışma!
İktidardaki AK Parti’ye karşı…
Ana muhalefet konumundaki CHP’nin yerine, MHP’nin ana başlıktan değerlendiriliyor ve “Bursa’da, AKP-MHP rekabeti!” deniliyor.
MHP’nin ön planda olduğu, HDP’nin de vitrine çıkarıldığı, ancak CHP’nin konumuna ve görüşlerine yer verilmeyen bir çalışma gözüküyor.
2011’in sonuçları değerlendirilirken, “AKP’yi kentte zorlayan parti, son genel seçimlerde 1 vekilini kıl payı kaybeden MHP” yorumu yapılıyor.
Yeni genel seçim süreciyle…
Bursa’da AK Parti’nin hizmet, yeni anayasa ve başkanlık sistemi vaatleriyle dikkati çektiği belirtilirken, “MHP ise, yolsuzluk  ve başkanlık sistemi eleştirileriyle seçmeni etkilemenin peşinde.” yorumu ifade ediliyor.
AK Parti’nin tek ve en önemli rakibi gibi durumla gündeme getirilen MHP için “2011’de kıl payı AK Parti’ye kaptırdığı vekilini de alarak, sayıyı 4’e çıkarmak istediği” belirtiliyor..
Bursa’da 80-90 bin oyla milletvekili çıkarılabildiğine değinilirken, en az 1 ve hatta 2 milletvekili çıkarma hedefinden söz ediliyor.
HDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle çıkış yakaladığına ve 64 bin 284 oy aldığına işaret ediliyor. 
HDP’nin AK Parti’ye oy vermiş Kürt seçmenlere ulaşmaya çalıştığı vurgulanıyor. İl yönetimince de, “Kentte, partilerine yoğun bir ilginin olduğu” denildiği aktarılıyor.
CHP ise, yok gibi…
Ana muhalefet, en iddialı ve ceplere yönelik bol vaatli genel seçim dönemi yürütürken, “CHP mevcut durumunu koruyor.” yorumu yapılıyor.
Bursa’dan değerlendirmede, “CHP’nin kentte dengeleri değiştirmesi pek beklenmiyor.” denilirken, 
“Yerel seçimlerinde de her ne kadar yüzde 25.87’lik bir oranla oylarını yükseltse de bu yeni bir milletvekili daha çıkarmasına yetmiyor.” ifadesi kullanılıyor.
CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’la konuştuğumuzda, “Al Jazeera tarafından bizimle görüşme talebinde bulunulmadı, düşüncemizi soran olmadı.” dedi.
Muhafazakar iktidara karşı, muhafazakar ve milliyetçi muhalefet, en güçlü aday gösteriliyor. 
HDP’nin iddiasına yer veren çalışmada, ana muhalefet de, yok gibi yansıtılmış oluyor.

DSP’de, Ecevit siyasetiyle propaganda

Merhum Bülent Ecevit’in siyaset ilkeleri ve politikasını gündeme taşıyan ve gündemde tutmak isteyen DSP, mütevazı bir genel seçim dönemi yürütüyor.
Sadık bir DSP ve sol siyasetçisi olarak bilinen Murat Özbilge, diğer milletvekili adaylarıyla da beraber, propaganda programında arı gibi çalışıyorlar, güvercin gibi oradan oraya varıyorlar.
DSP siyaseti, yönetim anlayışı ve olası hükümetin politikalarını anlatmak için ilçelerde, mahallelerde, işyerlerinde, kahvehanelerde, pazaryerlerinde ellerinden geleni yapıyorlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.