Hava Durumu

“Anadolu’nun Kemal’i”nden, kentlerin 3’ü ve diğerleri...

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2015 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 08:55
CHP ve MHP’yi, böyle görmemiştik.
Yeniden iddialılar, ancak önceki genel seçim süreçlerine kıyasla da çok farklı bir strateji ve çalışma yürütüyorlar.
Çok net ortada!
İçerisinde somut projeleri bulunmayan, ancak para vaat eden somut ekonomi vaatleriyle dikkati çekiyorlar.
Türkiye’nin ve kentlerin geleceğini konuşmak gerekirken, bireylerin cebine vaatlerle toplumun oyunu almak isteyen bir süreç yönetimi yapılıyor.
Projelerden soyut bir vaat politikasıyla “iktidarı mutlak ekarte edebilme düşüncesi yürütüldüğü” izlenimini taşıyoruz.
Yaşanacak bir Türkiye’yi vaat eden CHP’nin, böyle iddia ve vaadine rağmen, İstanbul, Ankara ve İzmir’e özel başlık açmış bulunuyor.
Ana muhalefete göre…
3 büyük kent ve diğer kentler!
Böylelikle…
Başlıca kentler ayrımı yapılarak, özel bir İstanbul, Ankara ve İzmir’i vaat eden CHP, nüfus ve oy potansiyeli açısından da, stratejik davranmış oluyor.
Kentler düzeyinde, “Yaşam Kalitesi Yüksek Kentler” ve “Akıllı Kentler” başlıklarını da, kentsel dönüşüm, afet ve konut başlıklarını yetersiz ve yüzeyzel olarak yorumluyoruz.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayatını anlatan “Anadolu’nun Kemal’i” belgeseli, CHP’nin kurumsal internet sitesinden paylaşılıyor.
Anadolu’nun Kemal’ini, tüm Anadolu ve Türkiye’yi kucaklaması gerekirken, Bursa’yı da bir önemseyişte görmüyoruz.
Şaşırmadık…
Kılıçdaroğlu, yerel seçim süreciyle Bursa’ya geldiğinde, içerisinde Bursa’nın projelerinin ve geleceğinin bulunmadığı konuşma yapmıştı.

Bir Bursa farkı...

Bilim denilince…
Bursa, çocuk ve gençlerin düşüncelerini ortaya koyacakları ve üretecekleri bilimin şenliğini yeniden yaşayacak.
8-10 Mayıs’la…
Büyükşehir Belediyesi, yönetimindeki Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) organizasyonuyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yapılıyor.
Merinos Parkı’ndaki organizasyon, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ve BTM’yi de yürüten Bursa Kültür A.Ş. tarafından yeniden kapılarını açıyor.
Sayılarla…
Hedef; 150 bin katılımcı. 
Proje yarışmasıyla 50 okul, 30 üniversite kulübü ve 20 birey mucit. Proje yarışması dışında, 10 sivil toplum kuruluşu, 10 birey mucit, 10 üniversite kulübü ve 9 bilim ve teknoloji merkezi.
Kurulacak 40 atölye çadırında, günde 6 bin kişinin katılımcı ortak olabileceği, 60 farklı bilimsel atölye uygulaması olacak. 

“Ahmet Hocam, bu park nerede?”

Bursa’nın değeri, belediyeler tarafından gündeme getirilen ve gerçekleştirilen uygulamalarla ortaya çıkıyor ve anlaşılıyor.
Çekirge Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Altıner, yürüyüş ve doğa tutkunu olarak bilinir ve Teamsahlar Trekking Grubu olarak, ayrıca kent kaşifi gibiler.
Birbirinden güzel yerlerde birbirinden güzel fotoğraflar çeken ve sosyal medyada paylaşan Altıner’in yeni durağı, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Hüdavendigar Kent Parkı oldu.
Paylaştığı fotoğraflar beğenilirken, meraklı bir şekilde kendisine “Ahmet Hocam, bu park nerede?” diye sorulduğunu gördük.
Yanıtı…
“Tabii ki, Bursa’da…”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.