Hava Durumu

Altepe sözünde durdu, RO-RO’ya vize çıkmadı!

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2012 10:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2012 10:11

Kamyon ve TIR’ların, İstanbul’a trafik yükü ve tehdidi oluşturmadan aşağı Anadolu kentlerine gidebilmelerini öngören RO-RO düşüncesi, birkaç yıldır sıcaklığını koruyor.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıstaki oturumunda, yeni söylentilere karşılık, RO-RO karşıtı tutum sergilenmişti.
Başkan Recep Altepe, denize sahip kent olarak, “Sahillerimiz, İstanbul’un Moda’sı gibi olsun” demişti.
Ardından…
Söylentilerin doğru olmadığını açıklayarak, “Açıkça söylüyorum Büyükşehir sınırları içinde biz buna karşı olduğumuzu söyledik.” diyordu.
Böyle dese de…
Söylentilerde adı geçen ve fiyat tarifesiyle çok tartışılan İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) de henüz bir resmi girişimi yoktu, ancak sonraki ayda başka firmadan adım geldi.
İstanbul- Bandırma arasında RO- RO hizmeti veren İstanbullines Denizcilik Yatırım A.Ş.’nin, ayrıca Mudanya- Ambarlı arasında da seferler düzenlemek için başvurduğu ortaya çıktı.
Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığındaki Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) 22 Haziran’da yapılan başvurunun 29 Haziran’da alt komisyona havale edildiği ve çıkan olumsuz görüşe paralel olarak da, 27 Temmuz’da da reddedildiği öğrenildi.
İşin seyri ilginç!
Büyükşehir Belediyesi’ni kızdıran bir süreç işletilmişti. Kendisine bağlı alt statüdeki Mudanya Belediyesi, bu firmayla önceden uygulama esaslarını karar altına almıştı.
Firmayla önceden sözleşme imzalayan Mudanya Belediyesi, 1 Temmuz- 30 Kasım arası için limanı kullanım izni vermişti. Geliş 04:00 ve gidiş 06:00 olmak üzere, sefer saatleri de belirlenmişti.
Evdeki hesap, çarşıya uymadı!
Kıyı belediyesiyle anlaşan firmanın Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne başvurusu, 27 Temmuz’daki aylık olağan toplantıda reddedildi.
Büyükşehir Belediyesi, zaten RO-RO taşımacılığına olumlu bakmıyor. Ayrıca
İl Emniyet Müdürlüğü de, trafik yükü getireceği gerekçesiyle olumsuz görüş bildirmişti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Belediye Meclisi’ndeki RO-RO karşıtı tutumu, resmen alınan başvuruya resmen olumsuz yanıtla uygulanmış oluyor.
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.’nin, Bursa’nın kıyısında, ancak Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları dışındaki bir bölgeye RO- RO özel limanı ve İzmir yoluna bağlantı düşüncesi var.
Mudanya’nın ötesindeki Tirilye yakınlarına RO-RO liman yapılması, yakın bir geçmişte, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.’nin kendi düşüncesiyle bir formül olarak gündeme gelmişti.
Mudanya yolunun kullanılmayacağı, merkezi ve yakın çevre yollarına da etki olmayacağı gerekçesiyle olumlu değerlendirebileceği, söz konusu edilen bir olasılık görülüyor.
Bir başka firmanın sürpriz resmi başvurusuna vize çıkmazken, bu ret kararı nedeniyle Mudanya Belediyesi de, yeni bir gelirden oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.