Hava Durumu

Altepe, sonunda dayanamadı!

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2014 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2014 08:16

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin il geneline dönüşümü, tarım, hayvancılık ve ormancılığın sorun, ihtiyaç ve beklentilerini gündeme getirmişti.
Dolayısıyla…
Kırsal politika, önem taşıyordu.
Yerel seçim döneminde, kırsal vaatler de vurgulandı.
Büyükşehir Belediyesi, kırsal politikaya yönelik önemli mesaj ve güvenceler verirken, şirketleşme yoluyla da kolaylık ve destekler belirtiliyordu.
Dün…
Ana muhalefet CHP, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çiftçilerin şiddetli yağmur yağışlarıyla zarar gördüğünü ifade ederek, destek çağrısında bulundu.
Çiftçi sorunları konusu açılırken…
Başkan Recep Altepe, kolaylık ve destek uygulamalarının olacağını söylüyordu, ancak son zamanlarda ortaya konulan bazı beklentilere karşı, şaşkınlığını dile getirdi.
Yönetimsel olarak…
Üretimin artırılabilmesi ve pazarlama gibi temel amaçlara değinirken, “Gübre desteğini anlıyoruz da. Tarla sulamamız bekleniyor. Kurumsal olarak, yapamayacağımız bazı şeyler de olacaktır.” diyordu.
Ardından…
Dayanamadı.
Söyledi:
“Beklentilerde, ayar kaçıklığı var!”
CHP gündeme getirince…
Çiftçi borçlarının ertelenebilmesi ve diğer bazı uygulamaların olabilmesi için de milletvekilleriyle görüşeceğini sözlerine ekliyordu.
Artık…
Çiftçiler de, belediyelerden hizmet bekliyor.
AS TV’de önceki akşam Mudanya Belediye Başkanı Hyari Türkyılmaz’ı konuk ettiğimizde, çiftçi bir izleyicimiz, “traktör bakımının yapılacağı” sözünü anımsatıyordu.

ULAŞIM ZAMMI, MECLİSTE!

Beklenen oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetlerine zammı, yeni teleferik hattının ücretleriyle de beraber, muhalefet tarafından dün meclis oturumunda eleştirildi.
CHP Sözcüsü Erdal Aktuğ ve MHP Sözcüsü İhsan Bilgili, zam uygulamasının yüksek gerçekleştiğini ve toplu ulaşıma rahatlık gerektiğini dile getirdiler.
Başkan Recep Altepe, toplu ulaşım hizmetleri için “Zaten biz zararına taşıyo-ruz.” diyordu. Özel hatlardaki işletmecilerin, “Zarar ediyoruz.” dediklerini de anımsattı.
Yeni Teleferik ücretlerine yönelik tepkiler için de, “Belediyenin dönemindeki ücretlendirme, yeni sistemle yürütülüyor.” diye konuştu.
Muhalafet eleştirdi, iktidar geri adım atmadı.
Bu arada…
Altepe, konforlu yolculuk için BursaRay ve tramvay için yeni vagon alınacağını müjdeledi.

“S” TİPİ MÜJDE YOLDA!

Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki 17 ilçenin tümünü kapsıyor. Yeni bağlanan ilçelere kayıtlı “S” plakalı servis araçları, serbest dolaşım elde edemiyor.
Açıkçası…
Büyükşehir Belediyesi’nin tarifesine göre daha ucuza diğer ilçelerden alınan plakalar elde kalıyor ve korsan durumları gelişiyor.
Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda AK Parti’nin önerisiyle atılan adım, önümüzdeki günler için “S” tipi müjdeyi gündeme getirdi.
Yeni ilçelere kayıtlı plakaya ödenen ücret ile Büyükşehir Belediyesi’nin plaka ücreti arasındaki fark alınarak, serbest dolaşım düşünülüyor.
Önümüzdeki haftaki oturum devamında, durum netleşecek.

KENT KONSEYİ'NE “CAN SUYU”…

Büyükşehir Belediyesi’nde Bursa Kent Konseyi’nin idari ve mali altyapısını oluşturan, ancak geçen ay sürpriz kararla Yerel Gündem Şube Müdürlüğü, yeniden kuruldu.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’yı üzen ve Başkan Recep Altepe’yle aralarını açan karardan dönüldü, işleyiş normalleşti.
Ani geri adım atıldı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda, MHP tarafından AltepE’ye soruldu. Altepe, “Bursa Kent Konseyi’ni önemsiyoruz.” diyordu.
Bursa Kent Konseyi’nin örnek konumuna değinen Altepe, aynı güç ve çalışmaların devamI için idari bir kararın düzeltildiğini söylüyordu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.