Hava Durumu

Altepe, Pala’yı bu sözlerle uğurladı!

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2015 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2015 07:42
Trafik kazasıyla…
Vefat eden Semih-Hilal Pala çifti, son yolculuğuna uğurlandı.
Pala için…
Koordinatörlüğünü yürüttüğü Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki törenle hayatını Bursa’ya adayan kişiliği konuşuluyordu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı görevleri, Pala’nın kentine adanmışlığını taçlandırmıştı.
Hiç kuşkusuz…
Birincil üzüntüyü, en az ailesi kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de yaşıyor, tabutun başındaki sözleriyle vedalaşıyordu.
Pala’nın, mesai saatleriyle sınırlı olmayan gecesini gündüzüne katan, her saniye yerel yönetime ve kente katkısını ortaya koymak isteyen hizmet sevdasını vurguladı.
Dava, yol ve hizmet arkadaşı olarak tanımladığı Pala’nın ardından, bazı muhataplarına da mesaj vermek istiyordu.
Dürüstlük vurgusuyla…
“Konuşmalar oldu, haksızlıklar yapıldı”
Yanı sıra…
“Kimsenin bir şey söylemeyeceği insan.”
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin yönetiminde, Pala’nın beraber çalıştığı BİNTED Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay da, çok üzgündü.
Bursa Kent Konseyi’nin çatısı altındaki komitelerden kent gönüllüleri de, Pala’yı yalnız bırakmamak için yanındaydılar.
Gençliğiyle beraber dava arkadaşlığı yapılan eski Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisi’nin mensupları ve önde gelenleri, dikkati çekiyordu.

***

‘Hemşeri’ federasyonu buluşması

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF), kentin dernek ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek için bugün buluşma gerçekleştirecek.
Etkinlik, BİLDEF’in Tahtakale’deki yönetim ve sosyal tesisinde, saat 09:30’da başlayacak. Tanışma ve düzenli diyalog yürütülmesi hedefleniyor.
Toplumsal birlik ve beraberliğin güçlenebilmesi açısından önemseniyor.

***

Liseye ‘doğalgaz’ sınıfı

Alman enerji işletmeciliği Ewe, Bursa’da sahibi bulunduğu Bursagaz’ın desteğiyle bir endüstri meslek lisesine, ‘doğalgaz’ sınıfı kazandırdı.
Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi’nde, bugün törenle doğalgaz sınıfının açılışı yapılacak. Bu uygulama, kalifiye eleman ihtiyacına çözüm amaçlanıyor.

***

Dağ-Der’de yeni döneme eleştiri sesleri yükseliyor

Dağ ilçelerinin hemşeri topluluğu Dağ-Der’de, Mustafa Bay’ın başkanlığının adeta elinden alınması ve yeni başkanlı süreçte, eleştiriler oluyor.
Önde gelen isimlerden İsmail Fedai, yeni yönetimin istişare toplantılarına davet kriterlerini tartışmaya açtı ve sosyal medya aracılığıyla eleştirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.