Hava Durumu

Altepe: O yolu, kasap yapmadı!

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2014 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2014 08:02

Uludağ’a ulaşımı kolaylaştırmak Doburca-İnkaya arasında yapılan, ancak ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yaşandığı yeni yol, gündemin başlıca konusu oldu.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin eski başkanı ve CHP’nin büyükşehir adayı Necati Şahin’in mühendis eleştirilerini aktarmıştık.
CHP milletvekilleri Sena Kaleli ve Aykan Erdemir de, ilgili bakanlar tarafından yanıtlanmak üzere, soru önergeleri verdiler.
Geç saatlerde bugünkü makalemiz sayfaya taşınırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, cep telefonumuzu çaldırıyordu.
Öncelikle…
Bilimsel hatalar bulunduğunu ve  standartlara uyulmadığını iddia eden, önceden de uyardığını ve yine uyardığını ifade eden Şahin’e kızıyordu.
Uyguladıkları projenin arkasında durarak, “Yaklaşık 1.5 yılı bulan çalışmayla modern, yeni yol yaptık. Bu projeyi, mühendisler hazırladı,     kasaplar yapmadı.” diye konuştu.
Sözlerinin devamı…
“Planlarken ve yaparken, mühendisler görev yaptı. Yapım standartları ve işaretlemelerine göre, proje yürütüldü. Trafik ve Karayolları kurumlarından görüş alındı. 15 metre genişliğindeki yolda daraltma yok, aksine belirli geniş tutulma var.”
Kazaların nedeni olarak…
Eldeki raporlar; sürücü hataları vurgulanıyor.
Teknik olarak…
Sürücülerin dikkat etmeleri gereken hususlar olduğunu belirtiyor. Böyle davranılmaması ve kontrolün de kaybedilmesi durumunda, kazaya davetiye çıkarılmış olacağını söylüyor.
Geçtiğimiz günlerde 5 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasına ait olarak, Emniyet kurumuna ait Trafik raporu, bizimle paylaşıldı.
Rapora göre…
Kazanın meydana geldiği nokta, 18 metre genişliğe sahip.
Olay yerinin 25 metre yakınına kadar, yolun başlangıcından itibaren belirli aralıklarla konulan ve hızın 30 kilometreyle sınırlandığını gösteren uyarı levhaları yer alıyor.
Otobüsün, 19 metre fren tutabilme izi tespit edildi.
Bu arada…
Yeni yolun, açıldığı 3 Temmuz’dan itibaren Uludağ’a gidip gelen tomruk taşıma kamyonları tarafından da kullanıldığı, her hangi bir kazanın meydana gelmediği de belirtiliyor.
Yanı sıra…
Uludağ’ın asıl yolu üzerindeki bazı noktalardaki eğimin, yeni yol için tartışma konusu yapılan eğiminden fazla olduğu da vurgulanıyor.
Valilik’in yolu kapatmasının, “Projenin yanlışlığı ve hizmet dışı bırakıldığı” algısına neden olduğundan söz edilerek, “İnceleme ve kazaya ilişkin rapor sonucu için ara durdurma kararı verildi. Raporlar çıktı. Yolun birkaç gün içerisinde ulaşıma açılması bekleniyor.”deniliyor.

 

İNŞAATÇILAR YERİNE, MAKİNACILAR SAHADA!

 

Uludağ’ın yeni yolundaki kazaların ardından, meslek odalarının olası çalışma ve açıklamaları merak ediliyordu.
Devletin kendisi, ilk harekete geçen oldu.
Valilik, ilgili kamu kurumlarının katılımıyla inceleme komisyonu yürütmeye başlatırken, meslek odalarından inşaatçılar yerine makinacıların sesini duyacağız.
İnşaat Mühendisleri Odası,  henüz resmi bir açıklamada bulunmazken, Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, bugün teknik incelemeye     ilişkin açıklamalarda bulunacak.

 

VALİLİK'TEN ÇİFTE FİRE!

 

İçişleri Bakanlığı’nın düzenlemesi, Bursa Valisi’nin yardımcı sayısında azalmaya neden oldu.
Vali Münir Karaloğlu’nun 13 vali yardımcısı sayısı, 11 olarak uygulanacak. Valilik’teki 1 emeklilik nedeniyle halen 12 vali yardımcısı görev yaparken, yeni düzenlemeyle 1’i görev dışı kalacak.
Yeniden yapılandırmanın ardından, illerdeki vali yardımcılıkları için başka il ve görevlere atama beklentisi oluştu.

 

“YEREL BAKIŞ” GÜNÜ!

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün AS TV’de saat 20:30’da “Yerel Bakış” buluşmamıza konuk oluyor. Başkan Altepe’yle yeni icraat dönemini ve gündemi konuşacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.