Hava Durumu

Altepe’nin el attığı öncelikle “çifte” iş!

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2014 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2014 07:53

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni ilçeleri de çoktan kucaklamasıyla
AK Parti’yi koşar adım başarıya götürdü.
Şimdi…
Yeni dönemdeyiz.
Seçim Beyannamesi’ni açıkladığında, Bursa’yı ayağa kaldırmaya devam edecek proje hedeflerini duyurmuştu.
Altepe’ye, öncelikle el atacağı çalışmalarının neler olacağını dün sorduğumuzda, “Sahillerimiz ve kırsalımız.” diyordu.
Bursa’nın deniz ve göllerine rağmen, değerlendirilmeyen toplam 115 kilometrelik sahil varlığını yeniden vurguluyordu.
Sadece kentleşme standartlarıyla değil, turizm hedeflerine varılabilmesi için de önemli bir ölçüt ve hedef, artık sahiller…
Altyapı, sahil temizliği, çevre ve sahil düzenlemelerinin yanı sıra, büyük turist gemileri için liman, yat limanı, otopark ve plaj ile sosyal tesisler, balıkçılara özel sandal barınağı, restorasyon ve butik otel dönemi…
Mudanya’dan Gemlik’e, Kurşunlu’dan Tirilye’ye, Karacabey Boğazı’nda Bayramdere ve Yeniköy’den Eşkel’e, Uluabat Gölü’nden İznik Gölü’ne…
Altepe’nin diğer önceliğinde ise, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Yenişehir ve İznik gibi, tarım ve hayvancılığın yürütülüdüğü yeni ilçeler ile makus talihe sahip dağ ilçeleri; Keles, Büyükorhan, Orhaneli ve Harmancık…
Hem geleneksel iş kollarını gözeten ve teşvik eden hem de tu-rizm gibi potansiyel oluşturan farklı alanlara yönelik politika ve uygulamalar…Altepe, “Görevimize devam ediyoruz. Zaten çalışmalarına, uygulamalarına başlanan hizmetlerimiz, yeni hedef ve adımlarla yoğunlaşacak. Artık il geneli itibariyle Büyükşehir’iz. Tüm hemşerilerimiz sevinecek. Nelerin yapıldığını ve sonuçlarını da, tüm dünya görecek.” diye konuşuyor.Büyükşehir Belediyesi’nin il genelini kapsayan yeni dönemi, yeni ilçelerin durum standardının diğer ilçelerle eşitlenmesi, Bursa’nın konumunun daha da yukarılara taşınabilmesi ve global cazibesi yönleriyle önem taşıyor.
Kazanan Bursa olacak!

ARTIK İŞBAŞINDA

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kutlama ziyaretleriyle yoğun bir trafik içerisinde kalırken…
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, yönetim kurulu üyeleriyle de kutlamaya giderken, yapılan açıklamada, “Bu kez, yol kazası olmadı.” diyor. Önceki yerel seçimlerin kaybedilmesi ve AK Parti tarafından sonradan vekaletle yönetilen ilçe için güzel günleri işaret ediyor. Yılmaz’ın ziyaretçileri arasında, temizlik hizmetlerini yürüten işçiler de yer alıyordu. Özel kıyafetleriyle makam odasında kabul edilen emekçiler, en baştaki emekçiyi oluşturan Yılmaz’a duygusal anlar yaşattılar.

EMEĞİN FOTOĞRAFI!

Yıldırım’a tarihi oy oranı ve açık farkla belediye başkanı seçilen İsmail Hakkı Edebali, bugün görevi devralıyor.
İtirazlar nedeniyle mazbatası geciken Edebali, yeni meclis üyeleriyle beraber, Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 10:00’daki törenin ardından, bu kez yerel yönetim kurumuna geçecek.
Yıldırım Belediyesi’nde AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katılımlarıyla saat 13:00’teki törenle görevini Özgen Keskin’den devralarak dönemine adım atacak.
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, yerel seçim başarısı nedeniyle düzenledikleri yemekte, “Bu seçimler, muhalefete karşı olduğu kadar iç ve dış oyunlarla ülkemizin yükselişine karşı adımlara da dik duruşun sergilendiği bir seçim oldu.” diyordu.
Edebali de, “Mazbatamızı almadan yine sahalara çıktık ve sokak sokak mahalle mahalle dolaşarak Yıldırımlılarla kucaklaştık.” sözleriyle de, geceye damga vuruyordu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.