Hava Durumu

Altepe’den törende tepki!

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2012 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2012 09:47

Elbette ki…
Frenleyen veya tümden durduran idari yargı kararları, yerel ve merkezi yönetimleri rahatsız ediyor. İşbaşındaki siyasi irade, çözüm için alternatif, formül ve arayışlarla baş başa kalıyor.
Yine…
Dün…
İlginç bir fotoğraf oluştu!
Büyükşehir Belediyesi, kentin en merkezini kapsayan tramvay hattına temel atma töreni düzenledi, ancak bu proje de, dava edilmişti.
İnşaat Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası, takibe alınan idari sürece paralel değerlendirmeye göre, yerel idari yargı kurumuna başvurmuşlardı.
Yine…
Büyükşehir Belediyesi mahkemelik!
Temel atma töreninin yapılacağı gün Bursa Hakimiyet gazetesinin manşetine taşınan gelişme, dün Altepe’nin tören konuşmasına da yansıdı.
Sürekli itiraz ve davalarıyla gündeme gelen meslek odalarına mesaj vermek isteyen Altepe, tramvay projesini sahiplendi.
Başka ülkelerde önemsenen ve yaygın durumda bulunan tramvayı, gelişmiş ve denenmiş bir yapıyla Bursa’da da uygulamak üzere olduklarını vurguladı.
Bazı çevrelerin eleştirel yaklaşımına tepki gösteriyor ve  “Bizler, Bursa’ya çağ atlatmaya uğraşıyoruz. Bursa’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunları engellemek, kimseye fayda sağlamaz. Engellemeye çalışmak bile, büyük bir zuldür.” diye konuştu.
Engel olma gerekçesiyle bazı çevrelere seslenen Altepe, “Bir Bursalı olarak, bu ayıptır ve herkese düşen, Bursa’yı çağdaş bir kent, marka kent olmaya yolunda, yapılan çalışmaları desteklemektir.” diye çağrıda bulundu.
Bursa’ya yönelik hizmetlere destek beklentisi için “Gerçek Bursalı bunu yapar. Gerçekten Bursa’yı seven, Bursalılar’ı seven bunu yapar. Bu projelere destek verir, köstek olmaz. Bu konudan da, kimse mutlu olamaz. O mutlu olacak kişinin de, samimiyetinden biz şüphe ederiz.” diyordu.
Atatürk Caddesi- İnönü Caddesi- Uluyol- Çarşamba- Altıparmak- Atatürk Caddesi arasını kapsayan tramvay hattı, meslek odalarınca çoktan beridir eleştiriliyordu. Planlama ve teknik gerekçelerle itirazlarını kamuoyuna açıklamışlar, dava edileceğini de önceden duyurmuşlardır.
Meslek odaları, özellikle Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Altyapı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün raporunu da, haklılıklarına önemli bir gelişme ve belge olarak gösteriyor.
Söz konusu rapora göre eksiklik, yanlışlık ve tereddütlere yer veren 66 maddelik bildirim, “uygunluk” ifadesini taşısa da,  meslek odalarına göre “nihai onay” olarak da görülmüyor.
Dünkü temel atma töreni, Reşat Oyal Kültürparkı’nın kuzeyine planlanan işletme- bakım merkezine ait alanda yapıldı. Çalışmalar farklı noktalarda belirli bir süreyle başlatılmaz ve olası yürütmeyi durdurma kararı çıkar ise, kentin günlük hayatı da olumsuz etkilenmeyecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.